Hoe Een Videoband Naar Dvd Te Rippen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videoband Naar Dvd Te Rippen?
Hoe Een Videoband Naar Dvd Te Rippen?

Video: Hoe Een Videoband Naar Dvd Te Rippen?

Video: Hoe Een Videoband Naar Dvd Te Rippen?
Video: How to Rip DVDs with VLC 2024, Mei
Anonim

Videocassettes raakten uit de mode, omdat ze werden vervangen door handigere opslagmedia, schijven genaamd. Daarom is het niet verwonderlijk dat veel mensen gedenkwaardige familiefilms of favoriete films van videobanden naar dvd- of cd-schijven willen kopiëren.

Hoe een videoband naar dvd te rippen?
Hoe een videoband naar dvd te rippen?

Het is nodig

  • - Dvd-speler;
  • - VHS-speler;
  • - dvd - schijf;
  • - VHS-cassette;
  • -computer (besturingssysteem Windows Vista Home Premium);
  • - A/V-kabel;
  • - FireWire-kabel;
  • - digitale videocamera;
  • - het Nero-programma.

instructies:

Stap 1

Breng eerst de opname over van de VHS-band naar uw computer. Sluit hiervoor uw camcorder aan op uw videorecorder en computer. Importeer vervolgens het videobestand in Windows Movie Maker en selecteer de video die u op dvd wilt branden. Het programma maakt automatisch een videoclip aan en u kopieert deze naar de nieuwe verzamelmap.

Stap 2

Sla vervolgens het project op, maar geef het eerst een naam, schrijf een titel. Als u een mooi uitziend dvd-menu wilt, maakt u een afbeelding in het menu Extra door op de knop Snapshot Preview te klikken.

Stap 3

Zodra de clips klaar zijn, brandt u ze op dvd met Windows DVD Maker. Pas vervolgens het dvd-menu aan met behulp van de gemaakte afbeeldingen en menutekst. Zet de voorbereide schijf op een voorbeeld om tijd te hebben om eventuele onnauwkeurigheden of typefouten op te merken.

Stap 4

Nadat u de schijf hebt gecontroleerd, legt u deze vast met behulp van het Nero-programma voor dit doel. Om dit te doen, selecteert u in het programma dat op uw computer is geïnstalleerd de opdracht "Gegevens-dvd maken" en klikt u erop. Zodra de opdracht is geactiveerd, begint het programma automatisch met het kopiëren van de opname van de videoband naar de schijf.

Stap 5

Als u meerdere films op één schijf wilt passen, knipt u de bestanden in Nero Vision of MAGIX Movies, waar u alleen kunt opnemen met een resolutie van 720x576. Dit laatste programma is ideaal voor het opnemen van masterkopieën.

Aanbevolen: