Hoe Maak Je Een Microschakeling?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Microschakeling?
Hoe Maak Je Een Microschakeling?

Video: Hoe Maak Je Een Microschakeling?

Video: Hoe Maak Je Een Microschakeling?
Video: Microcircuit TDA7386 2024, April
Anonim

Een microschakeling is een elektronische schakeling die op een plaat zit gemaakt van een halfgeleidermateriaal, meestal silicium. Typisch is het gebied van een typische geïntegreerde schakeling 1,5 mm2 en de dikte is 0,2 millimeter. Alle elementen van het circuit (weerstanden, diodes, transistors, weerstanden en bedrading die ze verbindt) worden op de plaat geplaatst.

Hoe maak je een microschakeling?
Hoe maak je een microschakeling?

Noodzakelijk

  • - soldeerbout;
  • - kunststof;
  • - draden.

instructies:

Stap 1

Gebruik een speciale applicatie om na te denken over het ontwerp van de microschakeling. U kunt IC-engineering oefenen met Logisim. U kunt de applicatie downloaden via de link

Stap 2

Installeer de toepassing Electric VLSI om het definitieve circuitontwerp te voltooien met lagen geleiders, diëlektrica en halfgeleiders. U kunt het downloaden op de officiële website van de fabrikant https://www.staticfreesoft.com/productsFree.html. Nadat je een elektronisch ontwerp van de microschakeling hebt weten te maken, ga je aan de slag.

Stap 3

Neem een stuk plastic, het moet zo groot zijn als de simkaart van je telefoon. Koop een geleidend potlood bij een radiowinkel, die is ontworpen om tracks te herstellen. Neem een geleidende lijm zoals Kontaktol en een spuit.

Stap 4

Zoek een metalen doos voor de behuizing van de microschakeling. Zoek ook naar een kleine hoeveelheid dunne draden voor discrete componenten.

Stap 5

Begin met het ontwerpen van de microschakeling. Teken op de plaat de geleidende paden, weerstanden en capaciteiten, alles wat getekend kan worden volgens het geconstrueerde diagram op de computer. Lijm vervolgens de transistors of diodes. Lijm de uitgangsdraden van de microschakeling op de plaat. Het is het beste om het plastic te doorboren zodat alle pinnen naar de onderkant van het bord gaan. Lijm het deksel erop, schrijf de naam erop.

Stap 6

Soldeer de resulterende microschakeling op het bord. Om dit te doen, lijm het met draden op een stuk zelfklevende aluminiumfolie, soldeer een dunne draad aan elk been. Gebruik LTI-120 flux om de microschakeling te solderen. Maak een bord van glasvezel, plaats er een schakeling op, vorm en soldeer de uitgangen aan de printpads. Neem vervolgens alcohol, was het bord van de fluxresten. Soldeer vervolgens de hulpstukken.

Aanbevolen: