Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Tablet

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Tablet
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Tablet

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Tablet

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Tablet
Video: Samsung Galaxy Tab A (2019): How to take a screenshot/capture? 2024, Maart
Anonim

Screenshot is een momentopname van de desktop van elk apparaat, of het nu een laptop, tablet of telefoon is. Op de computer zit hiervoor een speciale knop op het toetsenbord. Op mobiele apparaten gebeurt dit niet altijd en daarom zijn velen geïnteresseerd in het maken van een screenshot van het scherm op een tablet.

Hoe maak je een screenshot van het scherm op een tablet
Hoe maak je een screenshot van het scherm op een tablet

Waarom moet ik een screenshot van het scherm maken?

De behoeften van gebruikers aan schermafbeeldingen van tablets variëren. Iemand moet uitleggen hoe dit of dat spel aan zijn vriend moet worden gespeeld, iemand wacht op een hint bij het gebruik van het apparaat, iemand moet een betalingsbevestiging naar de winkel sturen.

Tegelijkertijd kunnen de methoden voor het verkrijgen van een schermfoto op apparaten met verschillende besturingssystemen en verschillende merken verschillen.

Een screenshot maken op een Android-tablet

Sommige modellen Android-tablets hebben een speciale knop in het menu waarmee je een foto van het scherm kunt maken.

Maar als het ontbreekt of verdwijnt tijdens het opnieuw opstarten (veel tabletgebruikers klagen over zo'n ongeluk), maak je dan geen zorgen, want er zijn andere methoden om een scherm op een tablet te maken.

Een screenshot kan meestal worden verkregen door op een specifieke toetscombinatie te drukken. De meest gebruikelijke opties voor het maken van schermafbeeldingen op tablets zijn als volgt:

- gelijktijdig indrukken van de knoppen om het volume van het apparaat en het vermogen te verlagen (of te verhogen);

- klik op de volumetoetsen en ga naar het menu.

Op sommige tabletmodellen is het moeilijk om een screenshot van het scherm te krijgen door op toetscombinaties te drukken. Op de Sony Xperia V kun je bijvoorbeeld een foto van het scherm maken door de aan/uit-knop een paar seconden ingedrukt te houden. In dit geval verschijnt er een speciaal menu op de tablet, waar u de juiste optie kunt selecteren.

Op de Galaxy Note kun je de digitale pen gebruiken om het scherm te screenen.

Op de meeste Samsung-tablets kun je met slechts één Home-knop een scherm maken.

Voor sommige apparaten kun je de functie inschakelen, waardoor je een screenshot van de tablet kunt maken wanneer je het uiteinde van je hand over het scherm schuift.

Druk op HTC tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de Home-sensor.

Met Sony Xperia-tablets kunt u het scherm weergeven met een combinatie van de aan/uit- en volume-omlaagtoetsen, en door het overeenkomstige item te selecteren in het menu dat verschijnt wanneer u de aan/uit-knop lang ingedrukt houdt.

LG-tablets hebben een speciale Quick Memo-toepassing voor het maken van screenshots, hoewel je een screenshot kunt maken met de volume- en aan / uit-knoppen.

De Galaxy Nexus heeft een manier om tegelijkertijd op de volume-omlaag- en aan / uit-knop te drukken.

Een screenshot maken van een Windows-tabletscherm

Op Windows-tablets is het meestal mogelijk om een screenshot van het scherm te maken door op de vergrendel- en startknoppen te drukken. De foto wordt opgeslagen in een map met schermafbeeldingen, apart van andere afbeeldingen die van de camera zijn ontvangen.

Hoe maak je een screenshot van het scherm op een iPad

De eenvoudigste manier om een foto van het scherm te maken, is op Apple-apparaten. Voordat u een foto kunt maken, moet u op de centrale toets drukken om naar het tabletmenu en de apparaatvergrendelingsknop te gaan. De schermafbeelding is te vinden in de map met alle foto's die zijn ontvangen van de iPad-camera.

In de regel verschijnt bij het maken van een screenshot van het tabletscherm een bord met de juiste informatie of met een verzoek om de bewerking te bevestigen. Als dit niet gebeurt, hoort u een pieptoon of een klik. Nadat je een screenshot van het scherm op je tablet hebt gemaakt, vind je deze in de map met foto's of in het gedeelte met de titel waarin het woord scherm staat.

Als je de felbegeerde foto niet met standaardmethoden kunt krijgen, kun je een speciaal programma downloaden in de winkel. Bij het zoeken naar "Markt" moet u het woord "scherm" invoeren en de applicatie kiezen die het beste bij u past. In de regel kunt u met behulp van dergelijke programma's niet alleen een screenshot van het scherm op de tablet maken, maar ook de resulterende afbeelding bewerken.

Aanbevolen: