Hoe Maak Je Een Typemachine Op De Afstandsbediening

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Typemachine Op De Afstandsbediening
Hoe Maak Je Een Typemachine Op De Afstandsbediening

Video: Hoe Maak Je Een Typemachine Op De Afstandsbediening

Video: Hoe Maak Je Een Typemachine Op De Afstandsbediening
Video: How to make a multifunctional control panel for a typewriter with do-it-yourself turns at home 2024, Mei
Anonim

De meeste moderne speelgoedauto's met afstandsbedieningen gebruiken een radiokanaal. Dit dwingt ouders om batterijen aan te schaffen voor zowel de afstandsbediening als het speelgoed zelf. Als de auto bedrade bediening gebruikt, worden de batterijen alleen in de afstandsbediening geplaatst en worden ze alleen tijdens het rijden verbruikt, maar niet in de stand-bymodus, zoals bij radiobediening.

Hoe maak je een typemachine op de afstandsbediening
Hoe maak je een typemachine op de afstandsbediening

instructies:

Stap 1

Neem een verwende radiografisch bestuurbare auto. Het belangrijkste is dat de motoren en versnellingsbakken in goede staat verkeren. Haal de rest eruit.

Stap 2

Maak uzelf vertrouwd met het mechanische deel van het speelgoed. Als het één motor heeft, betekent dit dat het is uitgerust met een speciaal mechanisme waardoor het naar voren beweegt wanneer de motor in de ene richting draait en wanneer de andere zijwaarts draait. Als er twee motoren zijn, beweegt een van hen, afhankelijk van de draairichting, het model naar voren of naar achteren, en de andere, wanneer er een spanning van één polariteit op wordt toegepast, buigt het stuurmechanisme in de juiste richting af.

Stap 3

Als de afstandsbediening van het speelgoed blijft, zelfs als deze onbruikbaar is geworden, gebruik deze dan ook. Gebruik alleen de schakelaars ervan en verwijder de zender. Toegegeven, een set batterijen voor het aandrijven van de motoren past er niet in. Plaats deze in een aparte behuizing. Als u de afstandsbediening kwijt bent, zet u deze zelf weer in elkaar. Om dit te doen, moet u een geschikte koffer meenemen, evenals een of twee schakelaars (afhankelijk van het aantal motoren), die elk een stabiele middenpositie en twee onstabiele extreme hebben. aantal schakelaars dat u kunt gebruiken het. In alle gevallen moeten de schakelaars zodanig zijn dat op de schakelmomenten zelfs kortstondige kortsluitingen van de uiterste polen daarin niet optreden.

Stap 4

Gebruik vier AA-batterijen om een bipolaire voeding te vormen met twee cellen in elke arm. Gebruik voor laagspanningsmotoren twee batterijen, één in elke arm.

Stap 5

In een auto met twee motoren in serie met degene die de bocht regelt, zet u een zaklamp aan die geschikt is voor dezelfde spanning als een arm van de stroombron en een stroomsterkte van ongeveer 250 mA. Dit lampje begrenst de stroom door de vergrendelde motor in de uiterste standen van de stuurinrichting. Het zal ook gloeien in bochten.

Stap 6

Sluit parallel aan elk van de motoren een condensator aan met een capaciteit van ongeveer 0,1 F om interferentie te onderdrukken.

Stap 7

Pak de flexkabel. Het moet tweedraads zijn voor een model met één motor en driedraads voor een model met twee motoren. De doorsnede moet aan de ene kant groot genoeg zijn zodat er geen significante spanning op valt, en aan de andere kant klein genoeg om de beweging van het model niet te belemmeren.

Stap 8

Voor het model met één motor sluit u eenvoudig de kabel aan op de motor. Zoek voor twee motormodellen de polariteit zodat de ene motor hem vooruit laat bewegen en de andere hem naar rechts laat draaien. De draden van de motoren, die in deze modus zijn aangesloten op de negatieve pool, worden met elkaar verbonden en vervolgens verbonden met een van de draden van de kabel. Sluit de overige twee draden aan op de overige motordraden.

Stap 9

Als de machine eenmotorig is, sluit u een van de draden in de kabel aan op het middelpunt van de stroombron en de andere op het middelpunt van de schakelaar. Sluit een van de polen van de voeding aan op het ene uiterste contact van de schakelaar, de andere op de andere. Nu, in een van de standen van de schakelaar, gaat de machine vooruit, in de andere - hij zal draaien. Als u de posities van de schakelaars wilt omwisselen, verwissel dan de draden naar de buitenste contacten.

Stap 10

Als de machine een dubbele motor is, sluit u de gemeenschappelijke draad van de kabel aan op het middelpunt van de voeding en de rest op de middelpunten van de schakelaars die overeenkomen met de motoren. Sluit de plus van de voeding aan op de uiterste contacten van de schakelaars die overeenkomen met de voorwaartse beweging en draai naar rechts, en de min op de uiterste contacten van de schakelaars die overeenkomen met de beweging naar achteren en naar links.

Stap 11

Maak je klaar voor het feit dat de batterijen in de armen van een bipolaire voeding ongelijk zullen verslijten, en je zult ze onafhankelijk van elkaar in de ene en de andere arm moeten vervangen.

Aanbevolen: