Hoe Maak Je Een Afstandsbediening?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Afstandsbediening?
Hoe Maak Je Een Afstandsbediening?

Video: Hoe Maak Je Een Afstandsbediening?

Video: Hoe Maak Je Een Afstandsbediening?
Video: Hoe maak je een afstandsbediening 2024, Mei
Anonim

U kunt uw computer bedienen met de afstandsbediening. Hiervoor assembleren we een infraroodontvanger, afstandsbediening, programmeren we de knoppen op de afstandsbediening met behulp van speciale software.

Hoe maak je een afstandsbediening?
Hoe maak je een afstandsbediening?

Noodzakelijk

10 F condensator; weerstanden 10 kOhm en 5 kOhm; diodemerk KD521; fotodetector die werkt met een frequentie van 30-40 kHz; COM-connector; broodplank; lijm; drieaderige afgeschermde draad; spuitverf; plakband; soldeerbout; mes; boren met boren; tangen; oude afstandsbediening

instructies:

Stap 1

Montage van het IR-ontvangercircuit op een fragment van het breadboard. We sluiten hem aan op de COM-poort van de computer.

Stap 2

We demonteren de oude afstandsbediening. We openen de vergrendelingen met een mes, bewegen het mes langs de opening tussen de bovenste en onderste helften van het consolelichaam en drukken ook. We monteren een haak in de systeemeenheid en in het bovenste deel van de afstandsbediening maken we er een uitsparing voor. We plaatsen de afstandsbediening.

Stap 3

Installeer het open source-product WinLIRC. Kopieer winlirc.exe en sample.cf naar Startup. Geef bij het aanvragen van een configuratie het COM-poortnummer op. Klik op de knop Ruwe codes. Als er berichten in het venster verschijnen, werkt het circuit naar behoren.

Stap 4

Druk op de knop Leren, volg de instructies van het programma. We noemen de naam van de afstandsbediening. Vervolgens drukken we om de beurt alle knoppen op de afstandsbediening in en zorgen we ervoor dat ze allemaal goed werken. Dan voeren we Analyse uit.

Stap 5

Vervolgens stellen we klantapplicaties in. Kopieer voor Winamp GEN_IR. DLL naar de map winampplugins. Bij het opstarten van de speler wijzen we bepaalde acties toe aan de knoppen. We voeren vergelijkbare acties uit voor de Light Alloy-videospeler.

Stap 6

Vervolgens installeren we het uICE-programma, waarmee u een toetsenbord en muis kunt emuleren, vensters kunt openen en sluiten. We specificeren WinLIRC als de server. We zullen ook FlexRemote versie 2.1.8 installeren. Vrij om codecombinaties in te stellen op de knoppen van de afstandsbediening; IRTricker voor het weergeven van berichten op het scherm; Girder 4.0.3 beta om met verschillende plug-ins te werken.

Aanbevolen: