Hoe Maak Je Een Radiografische Afstandsbediening?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Radiografische Afstandsbediening?
Hoe Maak Je Een Radiografische Afstandsbediening?

Video: Hoe Maak Je Een Radiografische Afstandsbediening?

Video: Hoe Maak Je Een Radiografische Afstandsbediening?
Video: How to make long distance rc transmitter wireless remote for remote control car/boat/plane|part-1 2024, Mei
Anonim

Allereerst zijn er veel radiografische afstandsbedieningen en deze kunnen in veel winkels worden gekocht. De vraag is hoe, veronderstel, een radiografisch bestuurbare pyrotechnische afstandsbediening te maken voor het op afstand ontploffen van meerdere ladingen tegelijk? Zo'n apparaat zou immers ideaal zijn voor het houden van een feestelijke nieuwjaarspyroshow.

Hoe maak je een radiografische afstandsbediening?
Hoe maak je een radiografische afstandsbediening?

instructies:

Stap 1

Schaf een zogenaamde "Afstandsbediening" aan. Je kunt het krijgen in grote bouwhypermarkten en het dient zodat je alle apparatuur in huis kunt bedienen zonder van de bank op te staan. Het is goedkoop (ongeveer 400 r), maar er zijn veel voordelen aan. Laten we eens kijken naar het voorbeeld van de Chinese Digital Remote Control Swich.

Stap 2

Bepaal de voeding die u voor uw toekomstige afstandsbediening gaat gebruiken. Als het 220V is, hoeft er niets opnieuw te worden gedaan, maar meestal komt de stroom van 9-12V, dus het is noodzakelijk om het circuit van de besturingseenheid te veranderen. Demonteer hiervoor het apparaatblok en sluit de condensator en de choke kort met een jumper. Je kunt de batterijen niet zomaar aansluiten, omdat de condensator geen gelijkstroom doorlaat

Stap 3

Zet de ontvanger weer in elkaar. Vanaf nu kan hij worden gevoed vanuit een 9-15V-bron. Het kan een oplaadbare batterij zijn of gewone batterijen. Houd er rekening mee dat bij een lagere spanning het relais niet zal werken en dat bij een hogere spanning de microschakeling kan doorbranden.

Stap 4

Kies een geschikte plastic doos waarin de schakelkast, draden en batterijen kunnen worden ondergebracht. Het deksel van de doos bevat LED's, een tuimelschakelaar en "tulpen" voor draden. Plaats alles compact binnen en veilig. Om ervoor te zorgen dat er niets aan de binnenkant bungelt, lijmt u schuimrubber op het deksel.

Stap 5

Maak markeringen in het deksel voor de fittingen van de onderdelen en boor de gaten. Zet de tulpen in elkaar en voeg ze samen. Soldeer een gemeenschappelijke negatieve draad van de afstandsbediening aan hen.

Stap 6

Lijm de LED's. Leid een draad van de LED naar de gemeenschappelijke draad van de besturingseenheid en sluit de andere aan op het tweede contact van de "tulp". Soldeer hier 3 kanalen van de besturingseenheid. Monteer de tuimelschakelaar en sluit deze aan tussen de schakelkast en de voeding. Stop vervolgens de draden netjes weg en sluit het deksel.

Aanbevolen: