Hoe Maak Je Controles Voor Een Typemachine

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Controles Voor Een Typemachine
Hoe Maak Je Controles Voor Een Typemachine

Video: Hoe Maak Je Controles Voor Een Typemachine

Video: Hoe Maak Je Controles Voor Een Typemachine
Video: Een typemachine 2024, April
Anonim

Kinderen zijn niet de enigen die dol zijn op auto's met afstandsbediening. Bekabelde tankettes werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt door Duitse en Japanse troepen. Gebruikte dergelijke apparaten en in Tsjernobyl. Een dergelijk besturingssysteem kan met geïmproviseerde middelen worden gemaakt.

Hoe maak je controles voor een typemachine
Hoe maak je controles voor een typemachine

Noodzakelijk

  • - grote automaat;
  • - 2 elektromotoren;
  • - flexibele meeraderige kabel;
  • - plastic doos;
  • - multiplex plaat;
  • - bekers;
  • - toetsen;
  • - batterijen;
  • - reductietandwiel;
  • - gereedschapsset.

instructies:

Stap 1

Neem een auto met een zwenkbare vooras. Anders zul je het zelf moeten doen. Er is een vrij groot assortiment van dergelijk speelgoed te koop.

Stap 2

Geef de typemachine vooruit en achteruit. Verbind een elektromotor met een of beide achterwielen door middel van een reductietandwiel. De motoren kunnen hetzelfde zijn. Ze kunnen worden gehaald uit oud speelgoed, bandrecorders, cd-drives, enz. Elke kleine motor zal het doen.

Stap 3

Als er geen versnellingsbak is, plaats dan een plastic of rubberen buis over het uitstekende gedeelte van de motoras. Een fietsnippel is voldoende. Installeer de motor zo dat het rubberen deel van de as in wrijvingsverbinding komt met het buitenoppervlak van een van de achterwielen van de auto.

Stap 4

Selecteer batterijen zodat de voertuigsnelheid acceptabel is. Hij mag niet te hard rijden, anders is hij moeilijk te controleren.

Stap 5

Snijd voor het zwenkmechanisme een halve cirkel uit een stuk triplex of plastic met een diameter die gelijk is aan de lengte van de vooras van de auto. Meestal wordt het besturen van speelgoed uitgevoerd door volledig te draaien, wat de taak van het maken van een stuurmechanisme enigszins vereenvoudigt. Bevestig de halve cirkel vanaf de onderkant van de auto stevig aan de assteun zodat deze de rotatie van de wielen niet hindert. De halve cirkel moet horizontaal liggen.

Stap 6

Afhankelijk van het ontwerp van de auto kan de tweede motor, dat wil zeggen de regelmotor, zowel verticaal als horizontaal worden geplaatst. Maar het moet in het midden van de boog zijn. Het is belangrijk dat de met rubber beklede as, zoals in het eerste geval, aangrijpt op de buitenste boog van de halve cirkel of op het horizontale gedeelte dat zich er het dichtst bij bevindt. In het tweede geval zou het goed zijn om de motor zo te bevestigen dat de halve cirkel bovenop de rubberen as ligt. Pak batterijen op voor soepel draaien.

Stap 7

Monteer het bedieningspaneel in een plastic doos. Gebruik 2 tuimelschakelaars voor 3 standen (d.w.z. die met een middelste neutrale stand). Bij dit ontwerp bevinden de accu's zich in de auto zelf, dus het enige wat je hoeft te doen is de schakelaars van het bedieningspaneel met een flexibele meeraderige kabel op de motoren of accu's van de auto aan te sluiten. Dit moet zo gebeuren dat de stroom van de motoren wordt afgesneden op het neutrale punt van beide schakelaars. Wanneer de rijschakelaar in de vooruit-achteruitstand staat, moet de polariteit van het rijmotorvermogen worden omgekeerd in overeenstemming met de stand van de tuimelschakelaar. Evenzo moet de positie van de linker en rechter zwenkschakelaar de polariteit van de zwenkmotor omkeren.

Aanbevolen: