Hoe Een Universele Afstandsbediening Voor Een Airconditioner In Te Stellen

Hoe Een Universele Afstandsbediening Voor Een Airconditioner In Te Stellen
Hoe Een Universele Afstandsbediening Voor Een Airconditioner In Te Stellen

Video: Hoe Een Universele Afstandsbediening Voor Een Airconditioner In Te Stellen

Video: Hoe Een Universele Afstandsbediening Voor Een Airconditioner In Te Stellen
Video: How to set up Universal Remote Control K-1028E with your Air Conditioner unit 2024, April
Anonim

Als het bedieningspaneel verloren of beschadigd is, is het in de regel onmogelijk om de airconditioner aan te zetten. Het is niet altijd mogelijk om een nieuwe afstandsbediening te kopen voor een specifiek model airconditioner. Daarom is het kopen van een universele afstandsbediening de enige optie. Met behulp van zo'n afstandsbediening kun je elke airconditioner bedienen. Hiervoor moet u de afstandsbediening voor uw airconditionermodel configureren.

Hoe een universele afstandsbediening voor een airconditioner in te stellen
Hoe een universele afstandsbediening voor een airconditioner in te stellen

Het principe van het instellen van alle afstandsbedieningen is hetzelfde en bestaat uit het invoeren van de vereiste code in het geheugen van de afstandsbediening. In de regel is een instructie aan de afstandsbediening gekoppeld, waarin een tabel met codes voor verschillende modellen airconditioners staat. Er zijn twee modi voor het configureren van de afstandsbediening - automatisch en handmatig.

image
image

De automatische modus kan worden gebruikt als u niet weet welke airconditioner u heeft of als uw airconditionermodel niet in de codetabel staat. Om in de automatische zoekmodus in te stellen, moet u de afstandsbediening in uw hand nemen en op de airconditioner richten. Zoek de "SELECT"-knop op de afstandsbediening, houd deze 5 seconden ingedrukt en laat hem dan los.

image
image

De afstandsbediening stuurt automatisch opdrachten naar de airconditioner en doorloopt alle beschikbare codes. In dit geval zullen de codes op het display van de afstandsbediening knipperen en veranderen. Zodra de juiste code verschijnt, hoort u een pieptoon van uw apparaat en gaat de airconditioner aan. Op dit moment moet u op een willekeurige knop op de afstandsbediening drukken, het scannen van de codes wordt gestopt.

Controleer de werking van de airconditioner met deze code. Als de opdrachten niet correct worden uitgevoerd of als sommige functies niet werken, start u het automatisch zoeken naar codes opnieuw totdat u de code vindt waarin uw airconditioner correct zal werken.

Handmatig afstemmen kost minder tijd. Zoek de code in de codetabel voor uw airconditionermodel, er kunnen er meerdere zijn. Druk op de "SELECT"-knop, terwijl de code op het display van de afstandsbediening één keer moet knipperen. Gebruik de cijfertoetsen om de code in het geheugen van de afstandsbediening in te voeren en druk op de knop "ENTER", de afstandsbediening is geprogrammeerd.

image
image

Controleer hoe de commando's worden uitgevoerd door de airconditioner. Als de airconditioner niet correct werkt, probeer dan de resterende codes een voor een in te voeren. U kunt ook door de codes bladeren met de knoppen "TEMP +" en "TEMP-".

image
image

Na het invoeren van de juiste code is het bedieningspaneel van de airconditioner klaar voor gebruik. Alle basisfuncties zijn voor u beschikbaar. Met de afstandsbediening is het mogelijk om de bedrijfsmodus van de airconditioner te selecteren - dit is koude, warmte, ventilatie, automatische modus. U kunt de gewenste temperatuur instellen, de ventilatorsnelheid aanpassen en de richting van de luchtstroom selecteren.

Aanbevolen: