Een Videokaart Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een Videokaart Overklokken?
Een Videokaart Overklokken?

Video: Een Videokaart Overklokken?

Video: Een Videokaart Overklokken?
Video: 🔧 How To Overclock Your GPU - The Ultimate Easy Guide 2020 2024, Mei
Anonim

Het overklokken van een videokaart kan in de fabriek zijn, wanneer de fabrikant zelf enkele van de standaardparameters verhoogt. En er is aangepast overklokken, wanneer de gebruiker zelf probeert te overklokken. Dit werkt misschien niet altijd. Bovendien verliest de gebruiker in dit geval de garantie op de computer. Het overklokken van een videokaart is in feite het veranderen van de frequenties van de videokaart en het geheugen. Deze wijzigingen worden gemaakt met behulp van speciale hulpprogramma's. Bovendien is het noodzakelijk om de stabiliteit van het werk te controleren.

Een videokaart overklokken?
Een videokaart overklokken?

instructies:

Stap 1

U moet de stabiliteit van het werk elke keer controleren nadat u de "schuifregelaars" van de hulpprogramma's hebt verplaatst. Stel niet meteen grote waarden in - dit kan leiden tot een "bevriezing" van de computer. In dit geval moet de computer opnieuw worden opgestart.

Stap 2

Er zijn verschillende hulpprogramma's voor het overklokken van videokaarten. De meest voorkomende en universele is RivaTuner v.2.09. Maar u kunt natuurlijk alle andere hulpprogramma's gebruiken voor het overklokken van videokaarten.

Stap 3

Als de hulpprogramma's niet in het stuurprogramma zijn geïntegreerd, moeten ze altijd worden geladen. Als aan deze voorwaarde wordt voldaan, blijft overklokken bestaan.

Stap 4

Iedereen kan het hierboven beschreven overklokken. Maar je kunt op een andere manier overklokken. Voor beginners is het echter beter om het niet te doen. Er zijn hulpprogramma's waarmee u de voedingsspanning kunt wijzigen die aan de videokaartkern wordt geleverd. Dit is een softwarevoltmod. Er is ook een hardware voltmod. Bij deze extreme overklokken van de videokaart worden er wijzigingen aangebracht in het ontwerp van de videokaart. Ook is het overklokken van een videokaart mogelijk met behulp van hulpprogramma's die de frequenties in het BIOS van videokaarten wijzigen.

Aanbevolen: