Een Tv Aansluiten Op De Videokaart Van Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Tv Aansluiten Op De Videokaart Van Een Computer
Een Tv Aansluiten Op De Videokaart Van Een Computer

Video: Een Tv Aansluiten Op De Videokaart Van Een Computer

Video: Een Tv Aansluiten Op De Videokaart Van Een Computer
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat een bepaalde categorie monitoren high-definition video kan ondersteunen, kijken veel mensen liever naar hun favoriete films op tv. Om geen dure spelers of externe harde schijven te kopen, kunt u de computersysteemeenheid op de tv aansluiten.

Een tv aansluiten op de videokaart van een computer
Een tv aansluiten op de videokaart van een computer

Noodzakelijk

DVI-HDMI-kabel

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van de connector op je tv waarop je je videokaart gaat aansluiten. Het is geen geheim dat er een analoog en digitaal videosignaal is. Voor de overdracht van het eerste type zijn de poorten VGA, S-video en SCART, en voor het tweede - DVI en HDMI. In videokaarten vind je al deze connectoren, behalve SCART. Laten we het in één keer weggooien.

Stap 2

In een situatie waarin het doel van het aansluiten van een tv is om high-definition video te bekijken, is het het meest redelijk om digitale kanalen te gebruiken. Die. het blijft om te kiezen tussen HDMI- en DVI-poorten. Feit is dat alleen nieuwe videoadapters zijn uitgerust met een HDMI-poort. Maar er is een speciale DVI-HDMI-kabel voor digitale signaaloverdracht.

Stap 3

Sluit de tv met de bovenstaande kabel aan op de videokaart van de computer. Houd er rekening mee dat u een HDMI-naar-HDMI-kabel en een DVI-naar-HDMI-adapter kunt gebruiken. Zet de tv aan, open het instellingenmenu en selecteer de gewenste poort als hoofdbron.

Stap 4

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is gestart. Open het bedieningspaneel. Navigeer naar het menu Vormgeving en persoonlijke instellingen. Selecteer "Verbinden met een extern beeldscherm".

Stap 5

Je ziet een venster met bovenaan twee schermen. Verdere instellingen zijn afhankelijk van het doel dat u nastreeft door de computer op de tv aan te sluiten.

Stap 6

Als u van plan bent video op het tv-scherm te bekijken en tegelijkertijd op de computer te werken, selecteert u het item "Scherm uitvouwen". Start de videospeler en verplaats het venster buiten de monitor. Het moet op het tv-scherm worden weergegeven.

Stap 7

Als je video op beide schermen tegelijk wilt afspelen, selecteer dan "Deze schermen dupliceren". Deze functie werkt alleen met grafische kaarten die de dual channel-modus ondersteunen.

Aanbevolen: