Een Ventilator Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een Ventilator Overklokken?
Een Ventilator Overklokken?

Video: Een Ventilator Overklokken?

Video: Een Ventilator Overklokken?
Video: AMD fan overvoltage. 2024, April
Anonim

Ventilatoren (koelers) zijn geïnstalleerd in stationaire computers en laptops. Dit is om de apparatuur koel te houden en de apparaten te beschermen tegen schade door oververhitting.

Een ventilator overklokken?
Een ventilator overklokken?

Het is nodig

  • - Snelheidsventilator;
  • - AMD Overdrive.

instructies:

Stap 1

In een situatie waarin de ventilatoren de taak niet aankunnen, moeten ze worden afgesteld of vervangen. Start het overklokproces van de ventilator door de SpeedFan-software te installeren. Houd er rekening mee dat dit hulpprogramma niet geschikt is voor de meeste notebookcomputers.

Stap 2

Voer het geïnstalleerde programma uit. Klik op de knop Configureren en ga naar het tabblad Opties. Selecteer Russisch in het menu Taal. Klik op de knop "Ok". Onderaan het menu dat opent, zie je verschillende namen van de fans.

Stap 3

Hierboven staat de lijst met apparaten waarop deze koelers zijn aangesloten en hun temperaturen. Verhoog de gewenste ventilatorsnelheid door op de Up-knop te drukken. Om het proces van het wijzigen van de ventilatorsnelheden te automatiseren, drukt u op de knop "Auto ventilatorsnelheid".

Stap 4

Als u dit programma gebruikt, kunt u de rotatiesnelheid van de ventilatorbladen niet verhogen, maar uw computer werkt met ADM-processors, installeer dan het hulpprogramma AMD OverDrive. Het kan worden gedownload van de officiële website www.ati.com

Stap 5

Voer de geïnstalleerde AMD OverDrive-software uit. Wacht tot het hardwarescanproces is voltooid. Zoek in de linkerkolom het menu Fan Control en navigeer ernaar.

Stap 6

Door de positie van de schuifregelaars aan de onderkant van het menu dat verschijnt te wijzigen, verhoogt u de snelheid van de ventilatoren. Als u de procedure voor het wijzigen van de snelheid van koelers wilt automatiseren, selecteert u het item Automatisch voor de gewenste ventilator.

Stap 7

Om het bereikte effect te herstellen, klikt u op de knop Toepassen. Sluit het programma niet af. Klik op de knop Voorkeuren in de rechterbovenhoek van het programmavenster. Ga naar het menu Instellingen.

Stap 8

Vink het vakje aan naast Mijn laatste instellingen toepassen wanneer het systeem opstart. Klik op de OK-knop. Sluit het programma. Start SpeedFan en controleer de meetwaarden van de temperatuursensoren.

Aanbevolen: