Een Processor Overklokken Op Android

Een Processor Overklokken Op Android
Een Processor Overklokken Op Android

Video: Een Processor Overklokken Op Android

Video: Een Processor Overklokken Op Android
Video: OVERCLOCK Your Phone CPU/GPU🔥for Zabardast Performance ft. RN7/7Pro...|Overclock Android Phone 2024, Mei
Anonim

Bijna elke gebruiker van een Android-smartphone heeft zo'n probleem gehad als het "bevriezen" van de telefoon, als u meerdere applicaties tegelijk opent of uw smartphone meerdere taken tegelijkertijd vraagt. Wat als je favoriete telefoon het nieuwe speeltje dat je leuk vindt niet aankan? - er is geen limiet aan ergernis. Het overklokken van de Android-processor naar een hogere frequentie zal helpen om deze taak het hoofd te bieden.

processor voor Android
processor voor Android

De originele Android-smartphone heeft een embedded processor van Linux. Het is speciaal aangepast voor Android OS en de frequentiewijziging wordt niet geleverd door de fabrikant. Daarom moet u de processor overklokken met speciale programma's. De eenvoudigste in bediening en interface zijn de SetCPU- en Antutu CPU Master-programma's. Deze programma's kunnen eenvoudig worden gedownload van Google Play. Om ze te gebruiken, moet u rootrechten hebben.

De CPU overklokken met SetCPU

CPU instellen
CPU instellen

Wanneer de SetCPU-toepassing is geladen, verschijnt er een venster op het smartphonescherm waarin u de scanmodus van het apparaat moet selecteren. Er zijn slechts twee modi: "aanbevolen" - voor gewone gebruikers en "handmatige configuratie" - voor meer geavanceerde gebruikers. Wanneer u de aanbevolen scanmodus selecteert, geeft het programma onmiddellijk de basisfrequentie en processoractiviteitsmodus weer. We verhogen de frequentiewaarde met twee keer. We selecteren de bedrijfsmodus van de on-demand processor en zetten een vinkje voor "set on boot". Door een vinkje te plaatsen voor "set on boot", bevestigen we onze acties en kan het systeem de instellingen onmiddellijk accepteren na het opnieuw opstarten. Het is het beste om de maximale frequentie in verschillende fasen te verhogen. Na enkele dagen is het noodzakelijk om de procedure te herhalen, waarna de maximale frequentie 4 keer zal toenemen, waardoor de minste schade aan het apparaat wordt veroorzaakt.

De processor overklokken met Antutu CPU Master Pro

Antutu CPU Master Pro
Antutu CPU Master Pro

Dit programma heeft een gratis versie, die gunstig afsteekt bij de betaalde SetCPU. De programma-interface is bijna identiek aan SetCPU. Wanneer het wordt gestart, verschijnt een programmavenster op het scherm met de maximale en minimale processorfrequentie. Hieronder is een schaal met een schuifregelaar voor het aanpassen van deze frequenties.

Om ervoor te zorgen dat de smartphone goed kan omgaan met 3D-games met hoogwaardige graphics en snelle gameplay, is het noodzakelijk om de maximale processorfrequentie te verhogen. Om de snelheid van de interface en applicaties te verhogen, moet u de minimale processorfrequentie verhogen.

Het overklokken van een processor op Android is behoorlijk gevaarlijk. Het veiligste voor een smartphone is om de frequentie te verhogen tot 30-40%, omdat dit de spanning op de processor niet erg verhoogt. Hoe dan ook, het verhogen van de frequentie van de processor zal de batterij sneller verbruiken.

Aanbevolen: