Een Tv-kabel Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Tv-kabel Kiezen
Een Tv-kabel Kiezen

Video: Een Tv-kabel Kiezen

Video: Een Tv-kabel Kiezen
Video: RG6 vs RG59 - How Your Coaxial Cable Impacts Your TV Reception 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van een televisiekabel is het belangrijk om de criteria te kennen die de kwaliteit bepalen en goede prestaties garanderen. Wat zijn de criteria voor het kiezen van een echt betrouwbare kabel?

Een tv-kabel kiezen
Een tv-kabel kiezen

instructies:

Stap 1

Let op de karakteristieke impedantie, deze moet minimaal 75 Ohm zijn, aangezien de mate van interferentie hiervan afhangt. Kabels hebben in de regel verschillende diameters - 4 mm en 6 mm. Het is beter om een kabel met een grote diameter te kiezen, omdat dit de bescherming tegen interferentie en vervorming beïnvloedt.

Stap 2

Let bij het kopen van een kabel op de snede. De tv-kabel bestaat uit een centrale kern, een schermlaag - aluminiumfolie en externe isolatie die fungeert als bescherming tegen beschadiging. Als er helemaal geen folie zit, staat er direct dat de kabel van slechte kwaliteit is en kun je deze beter niet nemen. Daarnaast mag de folie niet afschilferen, maar met een overlap verlijmd worden.

Stap 3

Er is geen consensus over van welk metaal de centrale kern moet worden gemaakt. De meeste consumenten geven de voorkeur aan volledig koperdraad, maar experts zeggen dat draad van metaallegering zijn functies net zo goed vervult en goedkoper is. De beste optie: de folie is voorzien van een kopervlecht en de isolatie moet er heel strak tegenaan worden gedrukt. Vlecht en folie verminderen signaalverlies door straling, waardoor de beeldkwaliteit hoger zal zijn.

Stap 4

Kies een kabel met de hoogst mogelijke isolatie zodat er geen regenwater onder valt als de antenne op een dak of op een balkon wordt gemonteerd. Als er water in komt, breekt de folie af en wordt de kabel zelf al snel onbruikbaar.

Stap 5

Houd bij het berekenen van de beelden rekening met alle afdalingen, beklimmingen en bochten, en vergeet niet om wat in reserve te laten voor het geval u de tv in het appartement opnieuw moet rangschikken. Zorg vooraf voor de aanschaf van kwalitatieve connectoren en splitters. Gebruik geen zelfgemaakte twists of soldeer. Houd er rekening mee dat zowel de kwaliteit van het beeld als de duur van de kabel hiervan afhangt.

Aanbevolen: