Hoe Maak Je Een Motor?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Motor?
Hoe Maak Je Een Motor?

Video: Hoe Maak Je Een Motor?

Video: Hoe Maak Je Een Motor?
Video: Skelter met motor bouwen 2024, Mei
Anonim

Praktische warmtemotoren zijn erg moeilijk thuis te maken. Maar als je dol bent op natuurkunde, kun je thuis of in een natuurkundestudie op school een werkend model van een warmtemotor bouwen.

hoe maak je een motor
hoe maak je een motor

instructies:

Stap 1

Draag beschermende handschoenen. Neem een aluminium drankblikje. Spoel het af, droog het vervolgens grondig af, snij vervolgens de bovenste en onderste delen af en snijd een vel uit het midden.

Stap 2

Knip een cirkel uit het vel en een spiraal daaruit.

Stap 3

Verleng de spiraal naar beneden zodat deze taps toeloopt. Maak vanaf de binnenkant van de resulterende gelijkenis van een kegel een kleine inkeping in het midden van de spiraal met een naald.

Stap 4

Maak een L-vormige houder van staaldraad. Bevestig het aan de standaard.

Stap 5

Maak aan het uiteinde van de houder de pin verticaal vast. Als het staal soldeerbaar is, soldeer het dan.

Stap 6

Neem een oude steelpan met een kleine diameter. Boor ongeveer vijftien gaten in het onderste deel ervan. Deze handeling mag alleen worden uitgevoerd in een schoolwerkplaats onder begeleiding en toezicht van een arbeidsleraar. Plaats een fitting met een gloeilamp van 25 W in de pot. Zet de fitting stevig vast zodat de bol de zijkanten van de pot niet raakt. Hiervoor kunnen beugels van verschillende uitvoeringen worden gebruikt. Leid het snoer met de stekker naar buiten en vermijd kortsluiting. Isoleer alle verbindingen zorgvuldig.

Stap 7

Plaats de standaard zo dat de as van de pin is uitgelijnd met de as van de pan. Plaats de spiraalkegel over de pin zodat deze over de lamp kan draaien. Verwijder beschermende handschoenen.

Stap 8

Zet de lamp aan en wacht een paar minuten. De spiraalvormige kegel draait. Oververhit het apparaat niet.

Stap 9

Gebruik eventueel een werkend model van de door jou gemaakte warmtemotor als extravagant decoratief licht (geen nachtlampje). Dergelijke apparaten worden sinds de jaren twintig van de vorige eeuw en tot nu toe door de industrie geproduceerd. Zelfs vroeger werden ze gebouwd met kaarsen, maar dergelijke experimenten kunnen alleen op school worden uitgevoerd onder begeleiding en toezicht van een natuurkundeleraar, maar zeker niet thuis.

Aanbevolen: