Hoe Kies Je Een Motor Voor Een Opblaasbare Boot?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Motor Voor Een Opblaasbare Boot?
Hoe Kies Je Een Motor Voor Een Opblaasbare Boot?

Video: Hoe Kies Je Een Motor Voor Een Opblaasbare Boot?

Video: Hoe Kies Je Een Motor Voor Een Opblaasbare Boot?
Video: NEWEST Intex Seahawk 2 - Review, How To, Set Up - Portable Inflatable Boat 2024, April
Anonim

U heeft dus een opblaasboot gekocht en overweegt een motor te kiezen. Hoe bepaal je welke buitenboordmotor je nodig hebt? De volgende aanbevelingen helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Hoe kies je een motor voor een opblaasbare boot?
Hoe kies je een motor voor een opblaasbare boot?

instructies:

Stap 1

Aangezien gewicht een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een motor voor een opblaasbare boot, is het zinvol om 2-taktmotoren van naderbij te bekijken - ze zijn iets lichter dan 4-taktmotoren. Als er zich plotseling een motorstoring voordoet, kan deze worden teruggestuurd naar lokale vakmensen voor reparatie en niet naar een gespecialiseerde werkplaats. Een ander voordeel van 2-takt buitenboordmotoren is het gemak van transport.

Stap 2

De keuze van het vermogen van de buitenboordmotor is een zeer belangrijke taak, aangezien de efficiëntie en veiligheid van de werking afhangen van de juiste beslissing. Bij het kiezen van het motorvermogen voor een opblaasbare boot moet rekening worden gehouden met de lengte ervan. Een motor met een capaciteit van 15 l/s is bijvoorbeeld geschikt voor boten met een lengte van 3, 4-3, 6 m, 18 l/s - voor boten met een lengte van 3, 5-3, 8 m. Dienovereenkomstig, als de boot korter is dan 3,4 m, is de motor beter om deze zwakker te kiezen dan 15 l / s.

Stap 3

U kunt zelf het motorvermogen voor de boot berekenen. 1 l / s kan 30 kg trekken voor schaven. Dit betekent dat men de som van de massa van de boot, bagage, passagiers moet schatten en de resulterende som moet delen door 30. Als resultaat wordt het motorvermogen verkregen dat nodig is om de speedboot te betreden.

Stap 4

Bij het kiezen van het motorvermogen moet u beslissen hoeveel mensen in deze boot zullen zitten. Als je alleen vist, kan een motor met laag vermogen voldoende zijn, maar als een vriend met je mee is gaan vissen, dan kan deze motor de boot niet meer in planee brengen. Een andere belangrijke reden om rekening te houden met het aantal personen is het gewicht van de buitenboordmotor. Hoe krachtiger het is, hoe zwaarder het is. Dienovereenkomstig zal het problematisch zijn om het naar een van de auto's naar de boot en terug te dragen, en om onafhankelijk een zware motor op de spiegel te installeren.

Stap 5

Je moet niet het maximale vermogen voor de boot nemen, dat door de fabrikant wordt aangegeven: vaak overschatten fabrikanten dit cijfer, daarom is het gevaarlijk om een opblaasbare boot met zo'n buitenboordmotor te besturen. Bovendien bestaat bij het gebruik van een te krachtige motor het risico op schade aan de spiegel, waardoor de boot gerepareerd moet worden.

Stap 6

Bij het kiezen van een fabrikant van motoren voor een boot, moet er rekening mee worden gehouden dat geïmporteerde motoren in alle opzichten aanzienlijk beter zijn dan binnenlandse. Alle geïmporteerde motoren zijn ongeveer even goed, dus je moet niet te veel nadenken over het kiezen van een merk. Hoewel Amerikaanse en Japanse motoren qua eigenschappen iets beter zijn dan Europese, is dit geen fundamenteel verschil.

Aanbevolen: