Een Tv Gebruiken Als Monitor Voor Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Tv Gebruiken Als Monitor Voor Een Computer
Een Tv Gebruiken Als Monitor Voor Een Computer

Video: Een Tv Gebruiken Als Monitor Voor Een Computer

Video: Een Tv Gebruiken Als Monitor Voor Een Computer
Video: Can you use a TV as a computer monitor? 2024, April
Anonim

Een bepaald deel van de gebruikers heeft hun gebruikelijke monitoren al verlaten ten gunste van moderne lcd-tv's. Door dit apparaat als computerscherm te gebruiken, kan de functionaliteit van een pc aanzienlijk worden uitgebreid.

Een tv gebruiken als monitor voor een computer
Een tv gebruiken als monitor voor een computer

Noodzakelijk

Video signaal kabel

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van de connector waarmee de tv op de videokaart van de computer wordt aangesloten. Idealiter is het natuurlijk noodzakelijk om een digitaal datatransmissiekanaal te gebruiken. In videokaarten worden deze connectoren gepresenteerd in de vorm van DVI-D- en HDMI-poorten.

Stap 2

Als uw computer een relatief oude videokaart heeft zonder HDMI-poorten en uw tv geen DVI-kanaal heeft, koop dan een speciale adapter. In dit geval kunt u ook een kant-en-klare DVI-HDMI-kabel gebruiken.

Stap 3

Koppel de monitor los van de pc. Sluit de videokaart van je computer met de aangegeven kabel aan op de gewenste poort van de tv. Schakel beide apparaten in.

Stap 4

Open het menu TV-instellingen. Zoek het submenu dat verantwoordelijk is voor het selecteren van de hoofdsignaalbron. Geef de poort op waarop u de kabel hebt aangesloten. Wacht tot het beeld op het tv-scherm verschijnt.

Stap 5

Open het Configuratiescherm en ga naar Eigenschappen voor Beeldscherm. Kies een geschikte beeldresolutie. In dit geval is het belangrijk om aan te geven met welke parameters de videokaart en tv werken.

Stap 6

In de meeste gevallen is het noodzakelijk om de gelijktijdige werking van een tv en een standaarddisplay te configureren. Sluit de monitor aan op de videokaart en wacht tot het nieuwe apparaat wordt gedetecteerd.

Stap 7

Weergave-eigenschappen openen. In Windows 7 moet u hiervoor met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het bureaublad klikken en "Schermresolutie" selecteren. Wijs nu het primaire beeldscherm toe. Het is het beste om in eerste instantie een standaardmonitor te gebruiken.

Stap 8

Specificeer de parameter voor de synchrone werking van de twee schermen. Om onafhankelijk met elk apparaat te werken, selecteert u de modus "Uitbreiden". Klik op de knop Toepassen en wacht tot de parameters zijn bijgewerkt.

Stap 9

Wanneer u de spiegelfunctie selecteert, wordt een identiek beeld naar beide schermen overgebracht. Probeer de resolutie zo aan te passen dat deze voldoet aan de vereisten van beide beeldschermen.

Aanbevolen: