Hoe Een Mobiele Telefoon Als Modem Te Gebruiken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mobiele Telefoon Als Modem Te Gebruiken?
Hoe Een Mobiele Telefoon Als Modem Te Gebruiken?

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Als Modem Te Gebruiken?

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Als Modem Te Gebruiken?
Video: Using Your Android Phone as a Modem 2024, April
Anonim

Een mobiele telefoon is niet alleen een handig communicatiemiddel. Het bevat nog veel meer handige functies: klok, rekenmachine, notitieboekje, wekker, spelletjes, speler. En dat is niet alles. Welnu, het gebruik van een mobiele telefoon als modem is een geweldige kans om bijna overal toegang te krijgen tot internet.

Hoe een mobiele telefoon als modem te gebruiken?
Hoe een mobiele telefoon als modem te gebruiken?

Noodzakelijk

  • -mobiele telefoon;
  • -computer;
  • -kabel om de telefoon op een computer aan te sluiten (Bluetooth- of infraroodpoort);
  • -stuurprogramma voor de telefoon.

instructies:

Stap 1

Bel uw serviceprovider en vraag hen om automatische instellingen te verzenden voor het verbinden van GPRS-internet (als u er geen heeft) en instellingen om de telefoon als modem te gebruiken. Bekijk de verkeerskosten en alle mogelijke kortingen voor mobiel internet. Selecteer de juiste voorwaarden. Zorg ervoor dat u GPRS verbindt, sla hiervoor het bericht op dat door de serviceprovider is verzonden en start de telefoon opnieuw op. Gebruik nog geen andere instellingen, die heb je later nodig.

Stap 2

Zoek specifieke stuurprogramma's voor uw mobiele telefoon. Misschien kwamen ze ermee. Installeer stuurprogramma's op uw computer en start deze opnieuw op. Of sluit je telefoon aan en geef hun locatie aan, dan gaat de installatie automatisch.

Stap 3

Breng een verbinding tot stand tussen uw telefoon en uw computer. Om dit te doen, kunt u een kabel, Bluetooth of infraroodpoort gebruiken (plaats in dit geval de telefoon zo dat de apparaten bijna verbonden zijn en verwijder deze niet, anders wordt de verbinding verbroken). Noteer de instellingen die uw serviceprovider u heeft gestuurd. Stel uw telefoon in om met uw computer te werken. Vaker wel dan niet stelt hij zelf de nodige acties voor. Tijdens het werken met een mobiele telefoon via een computer ontvangt hij geen oproepen en sms'jes.

Stap 4

Volg alles wat er in het bericht van de telecomoperator staat. Maak een internetverbinding op uw computer met de nodige parameters (dit alles staat in de verzonden sms). Vergeet niet het land te vermelden waarin u zich bevindt. Dit wordt gevraagd bij het maken van een verbinding. Schakel in de computerinstellingen alle updates uit die het kan downloaden, automatisch ladende pagina's en alle afbeeldingen op sites. De snelheid zal erg laag zijn als je alles ongewijzigd laat.

Stap 5

Stuur de snelkoppeling van de gemaakte verbinding naar het bureaublad. Klik er twee keer op met de linkermuisknop. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die zijn opgegeven in het bericht van de telecomoperator. Klik OK. Start uw browser en surf op internet.

Aanbevolen: