Een Mobiele Telefoon Als Modem Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Mobiele Telefoon Als Modem Gebruiken
Een Mobiele Telefoon Als Modem Gebruiken

Video: Een Mobiele Telefoon Als Modem Gebruiken

Video: Een Mobiele Telefoon Als Modem Gebruiken
Video: Using Your Android Phone as a Modem 2024, April
Anonim

De meeste mobiele telefoons kunnen via de server van de mobiele provider met internet worden verbonden. Soms kunt u deze apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot het netwerk via desktopcomputers en laptops. U hoeft hiervoor geen USB-kabels te hebben.

Een mobiele telefoon als modem gebruiken
Een mobiele telefoon als modem gebruiken

Noodzakelijk

  • - BlueTooth-adapter;
  • - PC-suite.

instructies:

Stap 1

Wil je je mobiele telefoon als modem gebruiken, koop dan een BlueTooth-adapter voor je computer. Sommige laptops hebben ingebouwde adapters. In dit geval heeft u helemaal geen extra apparatuur nodig. Installeer een programma waarmee u uw mobiele telefoon kunt synchroniseren met een laptop.

Stap 2

Gebruik een hulpprogramma dat is ontworpen om te werken met een telefoon van het juiste merk. Als u een mobiel apparaat van Nokia, Samsung of Sony Ericsson gebruikt, installeer dan de PC Suite van het gewenste bedrijf.

Stap 3

Sluit de BlueTooth-adapter aan op de USB-poort en installeer de benodigde stuurprogramma's. Dit is nodig om het draadloze apparaat goed te laten functioneren. Stel internettoegang in op uw mobiele telefoon. Zorg ervoor dat u GPRS of 3G gebruikt.

Stap 4

Activeer de BlueTooth-adapter van uw mobiele telefoon. Start PC Suite en klik op de knop Zoeken. Nadat u de mobiele telefoon heeft geïdentificeerd, klikt u op de knop "Verbinden met telefoon". Wacht tot de verbinding met het apparaat tot stand is gebracht.

Stap 5

Open het menu "Internetverbinding" en configureer de bedrijfsmodus van uw mobiele apparaat. Geef de parameters op die door uw ISP worden aanbevolen om toegang tot het netwerk te krijgen.

Stap 6

Klik na het voltooien van de instellingen op de knop "Toepassen" om terug te keren naar het hoofdmenu. Klik nu op de knop "Verbinden" in het menu "Internet". Wacht terwijl de verbinding met de server is voltooid. Open uw browser en controleer of uw internetverbinding actief is. Houd er rekening mee dat de GPRS-toegangssnelheid vrij laag is. Gebruik extra programma's om bandbreedte te besparen en het laden van webpagina's te versnellen.

Aanbevolen: