Een Beltoon Weigeren In Plaats Van Een Kiestoon

Inhoudsopgave:

Een Beltoon Weigeren In Plaats Van Een Kiestoon
Een Beltoon Weigeren In Plaats Van Een Kiestoon

Video: Een Beltoon Weigeren In Plaats Van Een Kiestoon

Video: Een Beltoon Weigeren In Plaats Van Een Kiestoon
Video: Bodemkwaliteit verbeteren in de Noordoostpolder 2024, April
Anonim

Mobiele operators bieden hun abonnees de mogelijkheid om pieptonen in de standby-modus te vervangen door hun favoriete melodieën. Deze dienst wordt betaald, de klant betaalt maandelijks niet alleen het abonnementsgeld, maar ook de gekozen melodie. U kunt de dienst op elk moment deactiveren.

Een beltoon weigeren in plaats van een kiestoon
Een beltoon weigeren in plaats van een kiestoon

instructies:

Stap 1

Als uw telefoniste Megafon OJSC is, deactiveert u de dienst “Change the dial tone” door 0770 te bellen en drukt u vervolgens in de gespreksmodus op knop 2. Volg daarna de instructies van de autoinformer.

Stap 2

Megafon-abonnees kunnen de verbinding verbreken via het contactcentrum van het mobiele bedrijf. Hiervoor dient u vanaf uw telefoon het verkorte nummer 0500 te kiezen. Wacht op het antwoord van de telefoniste of handel volgens de gesproken instructies van de informant.

Stap 3

Deactiveer de dienst "Kiestoon wijzigen" met de opdracht USSD. Om dit te doen, terwijl u zich in het "Megafon" -netwerk bevindt, kiest u het volgende commando: * 111 * 29 # en de toets "Bellen". Er wordt binnen een minuut een sms naar uw mobiele telefoon verzonden met het resultaat van de uitgevoerde handeling, de melodie wordt vervangen door regelmatige pieptonen.

Stap 4

Gebruik een speciaal internetsysteem op www.zamenigoodok.megafon.ru om de service te annuleren. Hier dient u zich te registreren. Ga daarna naar uw persoonlijke pagina, zoek de link om de service te deactiveren en klik erop.

Stap 5

Verwijder de optie "Kiestoon wijzigen" door contact op te nemen met het dichtstbijzijnde kantoor of vertegenwoordigingskantoor van OJSC "Megafon". Hier dient u zich te legitimeren, dus neem uw paspoort of ander document mee.

Stap 6

Als u een klant bent van MTS OJSC, schakel dan GOOD'OK uit met behulp van de Internet-assistent, u kunt deze vinden op www.mts.ru. Hier heeft u een wachtwoord nodig om uw persoonlijke account in te voeren. Zoek het gedeelte "Servicebeheer" in het menu, schakel de service uit en sla de wijzigingen op.

Stap 7

U kunt zich ook afmelden voor de service via het systeem op www.goodok.mts.ru. Hier dient u zich te registreren, daarna ontvangt u een wachtwoord en kunt u de dienst zelf beheren.

Stap 8

Schakel de verbonden optie uit door de servicelijn voor MTS OJSC-abonnees te bellen op 0890. Onthoud dat het verbreken van de verbinding gratis is, maar de abonnementskosten voor de resterende dagen van de maand worden niet aan u terugbetaald.

Aanbevolen: