Heeft Een Smartphone Een Antivirus Nodig?

Heeft Een Smartphone Een Antivirus Nodig?
Heeft Een Smartphone Een Antivirus Nodig?

Video: Heeft Een Smartphone Een Antivirus Nodig?

Video: Heeft Een Smartphone Een Antivirus Nodig?
Video: Does Your Phone Need AntiVirus Software? 2024, Mei
Anonim

De meeste mensen staan er niet bij stil, maar smartphones zijn net zo functioneel als computers, wat betekent dat ze ook kwetsbaar zijn voor aanvallen en virale infecties. De grote hoeveelheid gegevens die op een smartphone wordt opgeslagen, omvat niet alleen foto's, muziek, sociale media-accounts, maar ook betalingsgegevens. Als het delen van uw factuurgegevens geen deel uitmaakt van uw plannen, zijn er enkele regels die u moet volgen.

Heeft een smartphone een antivirus nodig?
Heeft een smartphone een antivirus nodig?

Ondanks het feit dat Android een open source besturingssysteem is, beschikt het over alle noodzakelijke functies en hulpmiddelen om te beschermen tegen ongewenste programma's die schade kunnen toebrengen. Alleen het negeren van de basisregels door de gebruiker kan de weg openen voor het binnendringen van kwaadaardige software.

Vertrouwen op de geïnstalleerde antivirus, zelfs als het de betaalde versie is, kan een onvergeeflijke fout maken. Vertrouwelijkheid en veiligheid van persoonsgegevens rust volledig op de schouders van de gebruiker. Het positioneren van mobiele antivirus als een formidabele en betrouwbare bewaker tegen virussen en bedreigingen is niets meer dan een marketingtruc.

Antivirusprogramma's hebben een geweldige functionaliteit, waardoor ze veel smartphonebronnen verbruiken. De antivirus werkt constant op de achtergrond en kan malware detecteren, maar kan het verschijnen ervan niet voorkomen. Een applicatie kan ook niet volledig nutteloos worden genoemd: het kan de smartphone opruimen van afval, de toegang tot de smartphone of individuele bestanden beveiligen met een wachtwoord, applicaties vinden die veel batterijvermogen verbruiken. Het ingebouwde beveiligingssysteem is zo ontworpen dat de gebruiker zelf beslist of hij de applicatie de nodige rechten geeft of niet.

Nadat de virustoepassing toestemming heeft gekregen van de gebruiker voor de installatie, wordt deze de beheerder van het gehele besturingssysteem. Elke antivirus kan dit signaleren, maar kan er niets aan doen. Vanaf nu worden de bestanden van het virus door de smartphone beschouwd als systeembestanden, wat betekent dat de toegang ertoe is afgesloten.

U kunt uw apparaten beveiligen door slechts een paar eenvoudige regels te volgen.

Download eerst de app alleen uit de Google Play Store.

Ten tweede, installeer alle updates van het besturingssysteem op tijd. Google hecht veel belang aan het beveiligingssysteem, met elke nieuwe versie van Android worden de mogelijkheden om te hacken steeds minder.

Ten derde, let bij het installeren van het programma op al die machtigingen waar het om vraagt. Je moet de ontwikkelaar niet blindelings vertrouwen. Geef een toepassing nooit toegang tot resourcebeheer van het besturingssysteem.

Ten vierde, in de beveiligingsinstellingen van uw smartphone, voorkom de installatie van applicaties van onbekende bronnen.

Aanbevolen: