Hoeveel RAM Heeft Een Smartphone Nodig

Hoeveel RAM Heeft Een Smartphone Nodig
Hoeveel RAM Heeft Een Smartphone Nodig

Video: Hoeveel RAM Heeft Een Smartphone Nodig

Video: Hoeveel RAM Heeft Een Smartphone Nodig
Video: How Much Ram Does Your Smartphone need? (2020) 2024, April
Anonim

Hoeveel een smartphone echt RAM nodig heeft om alle gedeclareerde functies uit te voeren, en voor hoeveel GB de gebruiker simpelweg te veel betaalt, is een vraag die moet worden opgelost.

Hoeveel RAM heeft een smartphone nodig
Hoeveel RAM heeft een smartphone nodig

De concurrentie in het segment van mobiele TOP-toestellen is vrij groot. Het gebruik van hoogwaardige materialen in de behuizing van een smartphone is niet langer verrassend. Dus de fabrikant is niet langer in het oog van zijn bewonderaars met designchips, alle nadruk ligt strikt op het technische gedeelte.

En hier is een eenvoudige rekensom - hoe groter het getal in de beschrijving van alle voordelen van de hardware van een mobiel apparaat, hoe aantrekkelijker het is in het winkelschap. Het enige probleem is dat niet alle technische specificaties te wijten zijn aan hardwarevereisten. Techneuten tijdens de vlucht, marketeers heersen over de wereld!

Op zichzelf is het Android-besturingssysteem niet erg vraatzuchtig, het verbruik van RAM of, op een slimme manier, LPDDR is niet te hoog. De tijden dat smartphones waren uitgerust met 512 GB RAM en zonder problemen hun functies van een mobiel mediacentrum uitvoerden, zijn nog niet in het geheugen gewist.

Natuurlijk is Android zelf veranderd, het begon veel meer bronnen te verbruiken: er verscheen meer animatie, er werden meer services op de achtergrond uitgevoerd, de snelheid en soepelheid van scrollen veranderd. Samen met het besturingssysteem namen hun eetlust en toepassingen toe, en games begonnen te verbazen met grafische afbeeldingen en dynamische scènes.

Alvorens aan te kondigen hoeveel RAM een smartphone nodig heeft voor normaal gebruik, is het noodzakelijk om de door velen geliefde software-shells van de fabrikanten zelf te noemen. Miui van Xiaomi, Eui van Huawei, Flyme van Meizu.

Geïnstalleerd bovenop pure Android, breiden ze niet alleen de functionaliteit van het hele toestel uit, voegen ze hun eigen huisstijl toe aan het systeem, maar genieten ze ook met plezier van RAM. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het kopen van een smartphone met een kleine hoeveelheid RAM. Maar we moeten toegeven dat al deze shells perfect zijn geoptimaliseerd en dat hun hulpbronnenverbruik niet groot is.

Tegenwoordig is de gemiddelde gebruiker best tevreden met 3-4 GB RAM aan boord van zijn smartphone. Ongeveer 1 GB wordt ingenomen door het systeem en de shell erover gespannen, een paar MB wordt ingenomen door open applicaties die op de achtergrond open hangen. De rest van de Ram is nodig om resource-intensieve games en grafische editors uit te voeren.

Een ongebruikte 4 GB RAM-bron is slechts een begin voor de toekomst, op dit moment zijn er geen games of applicaties die 6 of 8 GB RAM vereisen

Aanbevolen: