Een Clamshell-telefoon Demonteren?

Inhoudsopgave:

Een Clamshell-telefoon Demonteren?
Een Clamshell-telefoon Demonteren?

Video: Een Clamshell-telefoon Demonteren?

Video: Een Clamshell-telefoon Demonteren?
Video: [70] Flip Phone Teardown 2024, Mei
Anonim

De populariteit van moderne opvouwbare mobiele telefoons is te danken aan de gunstige combinatie van elegante vormen en rijke functionaliteit. Deze telefoons hebben specifieke nadelen, voor zelfeliminatie waarvan u moet weten hoe u ze op de juiste manier kunt demonteren

Een clamshell-telefoon demonteren?
Een clamshell-telefoon demonteren?

Het is nodig

  • clamshell mobiele telefoon.
  • - TORX T-5 schroevendraaier;
  • - platte schroevendraaier;
  • - een dunne beschermfolie voor het display.

instructies:

Stap 1

Draai de clamshell-telefoon om om toegang te krijgen tot het batterijcompartiment. Schuif het deksel voorzichtig om de batterij te verwijderen. Als u het compartiment niet meteen kunt openen, druk dan niet te hard. Veeg de achterkant van de telefoon af met een vochtige doek, verwijder stof en vuil uit de opening tussen het batterijklepje en de behuizing. Gebruik een gewone houten tandenstoker als kleine hendel en probeer de batterij weer uit de telefoon te verwijderen. Het gebruik van een tandenstoker in dit geval is te wijten aan het feit dat de scherpe rand de behuizing van de mobiele telefoon niet kan krassen. Werk je met een naald of speld, dan zijn krassen niet te vermijden. In plaats van een tandenstoker te gebruiken, kunt u ook proberen het deksel te openen met de hoek van een oude creditcard.

Stap 2

Nadat de batterij veilig is losgekoppeld, gaat u verder met het demonteren van de telefoonhoes. Verwijder de vier hoekschroeven. Het is beter om met een gemagnetiseerde schroevendraaier te werken om te voorkomen dat de bevestigingsmiddelen verloren gaan en in de telefoon terechtkomen. Maak van tevoren een kleine tas of doos voor de losgeschroefde schroeven, hun formaat is zo klein dat als je onvoorzichtig bent, het niets kost om te verliezen. De aanschaf van nieuwe bevestigingsmiddelen kan veel tijd in beslag nemen.

Stap 3

Draai nu de clamshell-telefoon om met het toetsenbord naar boven en zoek de rubberen voetjes die nog een paar schroeven afdekken. Wrik de pootjes los met uw vingernagel en schroef de bevestigingen helemaal onderaan de voorkant van de telefoonhoes, onder het toetsenbord, los.

Stap 4

Gebruik een plectrum of een oude creditcard om de behuizing te openen. Schuif het geselecteerde gereedschap voorzichtig over beide zijden van de behuizing om de vergrendelingen los te maken. Besteed bijzondere aandacht aan de bevestiging van de behuizing aan het scharnier, dat verantwoordelijk is voor de werking van de telefoonhoes. De grendel op deze plaats is erg kwetsbaar, bovendien wordt hij constant belast. Werk heel voorzichtig, neem de tijd, want een kapotte grendel maakt al het werk zinloos.

Stap 5

Trek de toetsenbordindeling en enkele rubberen stoppen eruit. Til het basisbord van de mobiele telefoon iets naar links en omhoog om het lipje te onthullen waarmee het is bevestigd. Maak het bord los door aan het lipje te trekken en plaats het in een apart zakje of doos om de onderdelen intact te houden.

Stap 6

Plak bij het demonteren van het scherm vooraf een beschermende film om de transparant niet te beschadigen en niet te krassen. Wees zeer voorzichtig bij het verwijderen van de afdichtingsgom. Als het breekt, moet de kauwgom op lijm worden gedaan bij het monteren van de telefoon. Dit betekent dat de mogelijkheid om het telefoonscherm te demonteren niet langer wordt geboden.

Aanbevolen: