Hoe Maak Je Een Schijfsticker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schijfsticker?
Hoe Maak Je Een Schijfsticker?

Video: Hoe Maak Je Een Schijfsticker?

Video: Hoe Maak Je Een Schijfsticker?
Video: Spoedcursus spelregels in het basketbal voor ouders 2024, Mei
Anonim

Soms wil je de informatiedrager een meer esthetische uitstraling geven, bijvoorbeeld als je een videocollectie of een fotobibliotheek aan het verzamelen bent. Je kunt ook een feestelijke afdruk maken en de schijf ziet eruit als een behoorlijk fatsoenlijk cadeau. Deze procedure kunt u thuis zelf uitvoeren met behulp van eenvoudige apparaten.

Hoe maak je een schijfsticker?
Hoe maak je een schijfsticker?

instructies:

Stap 1

Print het gewenste ontwerp op speciaal fotopapier voor het maken van deze stickers. Maar deze methode heeft veel negatieve recensies, want als je de sticker onnauwkeurig op het oppervlak van de schijf plaatst, kun je zowel de schijf zelf als het station breken. Ook kunnen asymmetrische labels de schijf uit balans brengen, wat kan leiden tot problemen met het lezen van informatie en schade aan de schijf.

Stap 2

Koop een dvd-rw met LightScribe-functionaliteit. Met deze functie kunt u een zwart-witfoto op speciale schijven branden. Het kost niet veel meer dan een gewone floppy drive, maar het is ook een ideale oplossing. Geschikt voor pretentieloze gebruikers, aangezien de foto's van matige kwaliteit zijn.

Stap 3

Maak een sticker met Nero-software. Om dit te doen, start u het programma, gaat u naar het tabblad "Add-ons" en klikt u op de knop "Een sticker of label maken". Selecteer daarna een van de sjablonen uit de lijst, bewerk deze naar eigen goeddunken en sla op. Plaats de schijf waarop u een sticker wilt maken en klik op "Branden". Als uw drive labels kan opnemen, wordt de opname gestart.

Stap 4

Druk het label af met een speciale fotoprinter die deze functie ondersteunt. Om een label te verzenden om af te drukken, maakt u het en slaat u het op met de Nero-software zoals hierboven beschreven.

Stap 5

Maak gebruik van de diensten van een fotoservicecentrum als u niet over de benodigde apparatuur beschikt. Tegenwoordig kunnen bijna alle centra en drukkerijen aan dergelijke verzoeken voldoen.

Stap 6

Als u echter besluit zelf stickers te maken, bestudeer dan zorgvuldig de samenstelling van de verf zodat deze de schijf zelf niet aantast en bederft. Sommige lijmen kunnen ook een negatieve invloed hebben op de beschermende lakafwerking van uw schijf (deze zijn meestal gemaakt met oplosmiddelen die de lak zullen aantasten).

Aanbevolen: