Hoe Maak Je Een Nachtkijker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Nachtkijker?
Hoe Maak Je Een Nachtkijker?

Video: Hoe Maak Je Een Nachtkijker?

Video: Hoe Maak Je Een Nachtkijker?
Video: Hoe werkt de nachtbril 2024, Mei
Anonim

Professionele nachtkijkers zijn duur en meestal niet stereoscopisch. Ze kunnen niet als een bril worden gedragen. Een zelfgemaakt apparaat kan bovendien stereoscopisch worden gemaakt van twee onnodige mobiele telefoons.

Hoe maak je een nachtkijker?
Hoe maak je een nachtkijker?

instructies:

Stap 1

Neem twee identieke onnodige maar functionele mobiele telefoons uitgerust met camera's.

Stap 2

Verwijder de lenzen van uw oude bril. Installeer in plaats daarvan twee identieke loepen.

Stap 3

Maak twee beugels van een metalen kinderbouwset. Bevestig ze aan de bril zodat ze naar voren wijzen. Bedenk een manier om telefoons eraan te bevestigen (afhankelijk van hun ontwerp).

Stap 4

Zet je bril op. Vind experimenteel de afstand waarop de telefoonschermen duidelijk zichtbaar zijn. Maak markeringen op de haakjes. Zet je bril af en zet de telefoons op gepaste afstand van de lenzen vast met de bril naar de lenzen gericht.

Stap 5

Controleer of je met de telefoons de cameramodus kunt openen zonder een simkaart. Als dat niet het geval is, plaatst u er kaarten in. Houd er rekening mee dat ze worden geblokkeerd als u zes maanden geen betaalde service gebruikt.

Stap 6

Neem een LED-zaklamp die gebruik maakt van 5 mm diodes. Soldeer de witte diodes eruit (die die niet zullen falen tijdens het desolderen, gebruik in de toekomst in een zelfgemaakte zaklamp). Soldeer, respecteer de polariteit, in plaats daarvan infrarood. Voer al het solderen uit met de zaklamp uit.

Stap 7

Zoek het item in het telefoonmenu waarmee u de automatische achtergrondverlichting kunt uitschakelen. Maak vervolgens, ongeacht of je een dergelijk item hebt gevonden, de helderheid van de achtergrondverlichting minimaal, aangezien je het apparaat nog steeds in het donker moet gebruiken.

Stap 8

Zet een bril op je hoofd. Doe de lichten in de kamer uit. Verlicht het met onzichtbaar infrarood licht van een zaklamp. Schakel op beide telefoons de cameramodus in. U zult objecten zien die worden verlicht door een lantaarn, maar hun afbeelding zal wit zijn, niet groen, zoals in een fabrieksapparaat. Als het u niet is gelukt om de achtergrondverlichting van de telefoonschermen permanent te maken, drukt u regelmatig op een toets die niet van cameramodus verandert (deze wordt empirisch geselecteerd, afhankelijk van de telefoonmodellen).

Aanbevolen: