Hoe Een Laptop Op Een Lcd-tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Op Een Lcd-tv Aan Te Sluiten
Hoe Een Laptop Op Een Lcd-tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Lcd-tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Lcd-tv Aan Te Sluiten
Video: How to Connect Laptop to TV using HDMI - Easy & Fun 2024, Mei
Anonim

Moderne laptops zijn qua functionaliteit praktisch niet inferieur aan stationaire computers. Zelfs het verbinden van de mobiele pc met de tv is geen probleem.

Hoe een laptop op een lcd-tv aan te sluiten
Hoe een laptop op een lcd-tv aan te sluiten

Het is nodig

videosignaalkabel

instructies:

Stap 1

Selecteer de connector waarmee u de lcd- of plasma-tv op de laptop wilt aansluiten. Mobiele computers hebben over het algemeen twee soorten video-uitgangen: VGA en HDMI. Ze zijn ontworpen om respectievelijk analoge en digitale signalen te verzenden. Koop een kabel met de juiste poorten.

Stap 2

Sluit de laptop aan op de lcd-tv met een gekochte kabel en geschikte connectoren. Zet je laptop en tv aan. Wacht tot beide apparaten zijn opgestart.

Stap 3

Ga naar het instellingenmenu van je tv. Zoek het item "Signaalbron" en geef daarin de connector aan waarmee u de verbinding hebt gemaakt. Ga nu naar laptopconfiguratie.

Stap 4

Open het Configuratiescherm en ga naar het menu Vormgeving en persoonlijke instellingen. Open het menu "Scherm" en klik op het item "Scherminstellingen configureren". Klik op de knop Zoeken naast het monitorbeeld. Nadat u het tweede scherm (TV) hebt geïdentificeerd, selecteert u de instellingsopties.

Stap 5

Er zijn twee hoofdalgoritmen voor beeldaanpassing. Als u van plan bent uw tv te gebruiken om de vereiste items op een groot scherm te bekijken, open dan de scherminstellingen en selecteer "Schermen dupliceren". Meestal wordt dit item gebruikt bij het aansluiten van projectoren en het maken van presentaties.

Stap 6

Om het laptopscherm en de tv onafhankelijk van elkaar synchroon te kunnen gebruiken, selecteert u Scherm uitvouwen. Vergeet niet vooraf het hoofdscherm aan te geven (hiervoor kun je beter het laptopscherm gebruiken).

Stap 7

Wanneer u nu de cursor buiten het bureaublad van de laptop beweegt (links of rechts), springt deze naar het tv-scherm. Je kunt de videospeler of andere achtergrondprogramma's die je wilt daar naartoe brengen.

Aanbevolen: