Een Satellietschotel Afstemmen Op Een Satelliet A

Inhoudsopgave:

Een Satellietschotel Afstemmen Op Een Satelliet A
Een Satellietschotel Afstemmen Op Een Satelliet A

Video: Een Satellietschotel Afstemmen Op Een Satelliet A

Video: Een Satellietschotel Afstemmen Op Een Satelliet A
Video: Align your satellite dish in 1 minute !! With the free application "satellite finder" 2024, April
Anonim

Het belangrijkste voordeel van satelliettelevisie zijn de kosten en de mogelijkheid om overal ter wereld televisiezenders uit te zenden waar de bijbehorende satelliet wordt gedekt. Bovendien zijn veel zenders gratis en is de digitale beeldkwaliteit vergelijkbaar met die van dvd. Daarnaast maken een satellietsysteem, een schotel + een computer met een DVB-kaart het mogelijk om satelliet-internetpakketten te ontvangen waar het niet mogelijk is om kabellijnen aan te leggen.

Een satellietschotel afstemmen op een satelliet a
Een satellietschotel afstemmen op een satelliet a

Het is nodig

  • - DVB-kaart (SkyStar 2);
  • - Fastsatfinder 1.6 programma;
  • - Satelliet antenne-uitlijningsprogramma;
  • - coaxkabel met F-connectoren

instructies:

Stap 1

Installeer de antenne op een muur, dak of gewoon in de tuin op een speciale paal. Houd tegelijkertijd rekening met het principe: er mogen geen obstakels in de richting van de satelliet zijn, bijvoorbeeld hoge bomen of hoge gebouwen. U kunt een antenne met directe focus of een offset-antenne gebruiken. Die laatste wordt in het westen van het land vaker gebruikt. Monteer de antenne stevig zodat een windvlaag deze niet kan verstoren.

Stap 2

Plaats de converter op de staaf van de offset antenne. Sluit een coaxkabel met een F-connector erop aan. In de toekomst kunt u de antenne op de satelliet afstemmen met behulp van een computer waarop een DVB-kaart is geïnstalleerd met de juiste software, of met behulp van een satellietontvanger.

Stap 3

Steek de DVB-kaart in de overeenkomstige sleuf van de computer (SkyStar 2) of maak verbinding via de USB-poort (SkyStar 3). Installeer de software. Installeer het ProgDVB-programma, het biedt niet alleen de mogelijkheid om tv-zenders te kijken, maar ook om op te nemen. Bovendien kunt u, wanneer u de juiste plug-ins gebruikt, bijvoorbeeld Vplug, S2emu, Yankse, gecodeerde kanalen bekijken, voornamelijk in BISS-codering.

Stap 4

Het is het meest acceptabel om de antenne op de zon af te stemmen. Gebruik hiervoor het programma Satellite Antenna Alignment. Voer de coördinaten van uw stad in (gebruik https://www.maps.google.com/), selecteer op het tabblad "azimut in de zon" een satelliet in het vervolgkeuzemenu, bijvoorbeeld Sirius 5E (E - betekent oosterlengte, W - west). De azimut en elevatie worden getoond, d.w.z. antenne kantelen. Aan de linkerkant zal er een tabel zijn die precies aangeeft wanneer de zon op de gewenste graad zal staan. Richt de antenne in deze richting

Stap 5

Installeer Fastsatfinder 1.6 of hoger, hiermee kunt u de antenne nauwkeurig afstemmen op de satelliet. Selecteer een satelliet (Sirius 5E). Vul daarop de waarde van de bijbehorende transponder in. De krachtigste is 11766 N 27500, waarbij respectievelijk de frequentie, polarisatie (H - horizontaal, V - verticaal) en symboolsnelheid worden aangegeven. Ontdek de lijst met transponders voor elke satelliet op de websit

Stap 6

Maak de schotelantenne iets los, zodat u deze op en neer en naar links en rechts kunt bewegen. Logisch gezien is 5E ongeveer 5 graden van het aardoppervlak (eigenlijk 26, wat nog steeds vrij laag is). Zet de plaat daarom bijna verticaal. Draai het naar rechts totdat het stopt.

Stap 7

Druk op de rode knop in Fastsatfinder. Begin langzaam naar links te bewegen. Wanneer een signaal wordt gedetecteerd, zal het programma een geluid laten horen en het percentage van zijn sterkte zal verschijnen. Haal de maximale waarde.

Stap 8

Als het signaal niet verschijnt, tilt u de antennespiegel op (wijzig de hoek) en herhaalt u de procedure. Nadat u de maximale signaalwaarde hebt opgevangen, bevestigt u de schotel. Door aan de converter te draaien, krijgt u weer het maximale signaal en zet u de converter vast. Een goed signaal - vanaf 70%, indien minder - er is een kans dat het signaal "verstrooid" wordt in regen, sneeuw of dichte mist.

Stap 9

Start de ProgDVB-software, selecteer een satelliet en scan deze. Selecteer in het kanaalmenu de gewenste en klik erop met de muis. Er verschijnt een afbeelding in het hoofdvenster. Onderaan het programmavenster ziet u de kwaliteit en sterkte van het signaal.

Aanbevolen: