Hoe Een Riem In Een Wasmachine Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Riem In Een Wasmachine Te Vervangen?
Hoe Een Riem In Een Wasmachine Te Vervangen?

Video: Hoe Een Riem In Een Wasmachine Te Vervangen?

Video: Hoe Een Riem In Een Wasmachine Te Vervangen?
Video: How to replace a washing machine belt 2024, April
Anonim

Als je de wasmachine constant gebruikt, moet je ernaar luisteren. Automatische machines, zelfs als ze in de automatische modus wassen, maar ze vinden hun fouten niet. Zorgen voor een wasmachine met slecht water, wat leidt tot defecten, is niet de enige ziekte. De riem die de trommel ronddraait, heeft de neiging weg te vliegen of te breken. Volg het advies in dit artikel om de effecten van een onstabiele riem te voorkomen.

Hoe een riem in een wasmachine te vervangen?
Hoe een riem in een wasmachine te vervangen?

Het is nodig

Wasmachine "automatisch", vervangbare riem, schroevendraaier "+"

instructies:

Stap 1

Als u motorgeluid hoort, maar de trommel draait niet. Dit betekent dat de riem in de typemachine is afgevallen of gebroken, onbruikbaar is geworden. Een andere reden voor een bandstoring is het constant schokken van de trommel bij lage of te grote belastingen. Als je hoort dat er een constant kloppend geluid uit de trommel van de typemachine komt, kunnen er 2 redenen zijn: een gevorkte riem en vreemde voorwerpen die in de trommel zijn gekomen die in zakken zaten of uit kleding vlogen (bh-knokkels).

Stap 2

Om de redenen voor het uitvallen van de wasmachine op te lossen, moet u een nieuwe riem kopen. Het is vermeldenswaard dat een duurzame rubberen riem veel langer meegaat dan een dunne rubberen riem. Het is onmogelijk om met het oog te bepalen, de verkoper te raadplegen of hun kenmerken te vergelijken. Neem een riem op basis van nylon inzetstukken.

Stap 3

Gebruik de "+" schroevendraaier om de boven- of achterkant van de wasmachine te verwijderen, afhankelijk van het model en de fabrikant. Trek de oude riem eruit die mogelijk al los zit. Reinig in dat geval de aandrijfas van de motor. Als er vuil in de motor komt, kan dit deze beschadigen. Doe de nieuwe riem om op dezelfde manier als je de oude riem hebt verwijderd. Plaats de riem in het midden van de trommelas. Als je hem op een van de uiteinden van de schacht plaatst, kan hij er snel afvliegen.

Stap 4

Zet de wasmachine in omgekeerde volgorde weer in elkaar, laad een kleine hoeveelheid wasgoed in en controleer de werking ervan. Als er geen abnormale geluiden uit de trommel komen, is de riem correct geïnstalleerd.

Aanbevolen: