Een Samsung LCD-monitor Demonteren

Inhoudsopgave:

Een Samsung LCD-monitor Demonteren
Een Samsung LCD-monitor Demonteren

Video: Een Samsung LCD-monitor Demonteren

Video: Een Samsung LCD-monitor Demonteren
Video: Disassembly LCD Monitor Samsung LS19A10NS 2024, Mei
Anonim

Samsung LCD-monitoren zijn wijdverbreid en populair. Ondanks hun betrouwbaarheid en pretentie falen ze soms nog steeds. Nadat hij heeft besloten de monitor zelf te repareren, wordt de gebruiker al in de eerste fase van de reparatie geconfronteerd met het probleem van het demonteren van de monitor.

Een Samsung LCD-monitor demonteren
Een Samsung LCD-monitor demonteren

instructies:

Stap 1

In de overgrote meerderheid van de gevallen wordt de storing van Samsung LCD-monitoren geassocieerd met het falen van de condensatoren van de voeding, ze kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd door hun karakteristieke zwelling. Het vervangen ervan is een kwestie van enkele minuten, maar om bij het bord met de onderdelen te komen, moet je eerst de monitor demonteren.

Stap 2

Het demonteren van een Samsung-monitor is vrij eenvoudig en duurt niet langer dan tien minuten. Haal de stekker uit het stopcontact, plaats de monitor met de voorkant naar beneden op iets zachts. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven los te draaien die de "poot" van de monitor vasthouden. Verwijder het en leg het opzij.

Stap 3

Zoek de verbinding van de voor- en achterpanelen aan de zijkant van de monitorbehuizing. Steek een schroevendraaier met een dun plat uiteinde in deze verbinding en duw de panelen een beetje uit elkaar. Steek een tweede schroevendraaierblad zijdelings in de opening.

Stap 4

Verplaats de eerste schroevendraaier verder en schuif de panelen weer uit elkaar. Op een gegeven moment hoort u een luide, scherpe klik - hierdoor wordt de vergrendeling geopend die de panelen verbindt. Door de schroevendraaier rond de omtrek te bewegen, opent u geleidelijk alle vergrendelingen en scheidt u de voor- en achterpanelen.

Stap 5

Gebruik de schroevendraaiers zeer voorzichtig om schade aan de monitorbehuizing te voorkomen. In plaats van een schroevendraaier kun je een stuk hard, hard plastic gebruiken, zoals een kortingskaart. Je kunt proberen een speciaal hulpmiddel te vinden, het wordt verkocht als hulpmiddel voor het openen van hoesjes voor mobiele telefoons - een klein driehoekig plastic bloemblad. Het is voor hen het handigst om te werken, maar een kortingskaart is ook heel geschikt.

Stap 6

Steek de kaart in de verbinding en haak deze vast met de hoek van het voorpaneel van de monitor. Zodra u erin bent geslaagd een opening tussen de panelen te maken, schuift u de kaart langs de omtrek totdat alle vergrendelingen open zijn.

Stap 7

Verwijder voorzichtig de achterkant van de monitor. Aan de ene kant van de monitor ziet u een beschermende metalen plaat, draai de schroeven los en verwijder deze. Ontkoppel vervolgens de connectoren van de draden die naar het elektronische bord gaan, meestal zijn er drie - twee aan de ene kant en één aan de andere. Als de derde draad extra is vastgezet met tape, verwijder deze dan.

Stap 8

Open, als een boek, een blok met elektronische componenten. Draai nu de schroeven los waarmee het bord vastzit, koppel de connector los. Het bord is gratis, je kunt het eruit halen voor inspectie en reparatie.

Aanbevolen: