Hoe Vuurwerk Te Fotograferen?

Inhoudsopgave:

Hoe Vuurwerk Te Fotograferen?
Hoe Vuurwerk Te Fotograferen?

Video: Hoe Vuurwerk Te Fotograferen?

Video: Hoe Vuurwerk Te Fotograferen?
Video: Fireworks Photography Guide: FIVE easy steps! 2024, April
Anonim

Vuurwerk is een onmisbaar attribuut van moderne vakanties. Het is een spannend gezicht om bij de lancering aanwezig te zijn. Veel aanwezigen willen heldere flitsen vastleggen, maar het fotograferen van vuurwerk kan moeilijk zijn vanwege ongeschikte opnameomstandigheden, vooral voor niet-professionals.

Hoe vuurwerk te fotograferen?
Hoe vuurwerk te fotograferen?

Het is nodig

  • -Camera;
  • - statief;
  • - afvoerkabel.

instructies:

Stap 1

Het moeilijkste aan het fotograferen van vuurwerk is om het juiste frame te krijgen. Kom indien mogelijk vroeg naar de filmlocatie en ontdek waar de lancering zal zijn en waar deze het best te zien is.

Stap 2

Zoek een plek waar mensen je niet lastig vallen, kies een mooie voorgrond. Bedenk vooraf welke lens handiger is in gebruik, welke brandpuntsafstand je instelt.

Stap 3

Let vooral op de juiste keuze van de brandpuntsafstand, want, je zult de camera op een bepaald moment snel op het gewenste deel van de lucht moeten richten. Je hebt geen tijd voor een lange selectie en compositie van het frame. In dit opzicht is het handig om een groothoeklens te gebruiken en deze al in de nabewerking bij te snijden.

Stap 4

Gebruik altijd een statief bij het fotograferen. Bij weinig licht zul je een lange sluitertijd moeten gebruiken. Als je uit de hand fotografeert, zal dit de kritieke opname verpesten, omdat de geringste jitter zal resulteren in een wazige opname.

Stap 5

Gebruik een afstandsbediening of een kabel om de sluiter te ontspannen. Dit voorkomt dat de camera extra trillingen krijgt en een beeld krijgt met perfecte scherpte. U kunt ook de timer gebruiken om de sluiter te ontspannen, maar dit garandeert niet dat deze afgaat wanneer u dat wilt.

Stap 6

Stel de diafragmawaarde in van f/8 tot f/16 afhankelijk van de omgeving en de hoeveelheid licht.

Belangrijker dan diafragma is de keuze van de sluitertijd. Vuurwerk is constant in beweging, daarom is het voor het verkrijgen van een mooi frame noodzakelijk om de optimale langetermijnwaarde correct te selecteren.

Stap 7

Het is het beste om te fotograferen in de "bulb" -modus, waardoor u de sluiter open kunt houden zolang de ontspanknop ingedrukt wordt gehouden. Hiermee kunt u de belichtingstijd in realtime regelen.

Houd de sluiter niet te lang ingedrukt, omdat dit kan leiden tot overbelichting van het frame.

Stap 8

Schiet met een lage Iso-waarde om ruis in je foto weg te werken, 200 is voldoende.

Aanbevolen: