Waarin Verschilt Een 4G-modem Van Een 3G-modem?

Inhoudsopgave:

Waarin Verschilt Een 4G-modem Van Een 3G-modem?
Waarin Verschilt Een 4G-modem Van Een 3G-modem?

Video: Waarin Verschilt Een 4G-modem Van Een 3G-modem?

Video: Waarin Verschilt Een 4G-modem Van Een 3G-modem?
Video: 📶 4G LTE USB-modem met WiFi van AliExpress / Review + Instellingen 2024, April
Anonim

3G en 4G zijn draadloze technologieën waarmee u snel internet kunt krijgen vanaf mobiele apparaten (tablets en smartphones met een ingebouwde modem). 4G is een meer geavanceerde technologie dan 3G.

3G-modem
3G-modem

3G (Engelse derde generatie) is een technologie voor mobiele communicatie en pakketdatatransmissie van de derde generatie die werkt in het decimeterfrequentiebereik. 4G (vierde generatie) is de technologie van de volgende generatie met hogere snelheidsprestaties. Er is een speciaal modem nodig om verbinding te maken met 3G of 4G. Mobiele apparaten zijn uitgerust met een ingebouwde modem.

Verschillen tussen 3G en 4G

Het belangrijkste verschil tussen deze twee technologieën is de snelheid van gegevensoverdracht. En 3G-modems zijn nog steeds goedkoper. 3G-netwerken kunnen gegevens verzenden met verschillende snelheden, die afhankelijk zijn van de werkfrequentie van de mobiele operator. Hoe hoger de frequentie, hoe hoger de snelheid. Zo hebben de operators MTS, Beeline en Megafon een werkfrequentie van 15 MHz, terwijl Skylink nog maar 4,5 MHz heeft. Daarom hebben de bovengenoemde drie operators momenteel sneller 3G-internet. Het snelheidsbereik varieert van enkele honderden kilobits tot enkele tientallen megabits.

4G ondersteunt datasnelheden van meer dan 100 Mbps voor mobiele apparaten (ingebouwde modems). USB-modems voor stationaire apparaten kunnen werken op 1 Gbps.

Voor- en nadelen van 3G

Het belangrijkste voordeel van 3G is het grote dekkingsgebied. Deze technologie wordt door bijna alle mobiele apparaten ondersteund. En voor vaste computers, netbooks en laptops kunt u USB 3G-modems gebruiken.

Wat betreft de nadelen van deze technologie, ze worden geassocieerd met indicatoren voor relatief lage snelheid. Daarom is 3G-internet alleen geschikt voor gebruikers die geen grote hoeveelheden informatie met hoge snelheid hoeven te downloaden.

3G-internet werkt goed in stedelijke gebieden en buiten de stad hangt de mogelijkheid om het te gebruiken af van het dekkingsgebied dat door de mobiele operator wordt bediend. Gegevensoverdrachtsnelheden buiten de stad kunnen lager zijn.

4G voor- en nadelen

Apparaten met een ingebouwde 4G-modem hebben vanwege de snelle gegevensoverdracht een hoger stroomverbruik. Maar voor stationaire computers waarop een extern USB-modem is aangesloten, is dit geen probleem. En voor gebruikers van mobiele apparaten levert het extra problemen op, omdat smartphones en tablets vrij snel leeg raken. Als je op reis mobiel internet nodig hebt, kun je beter een 3G-modem gebruiken.

4G-netwerken hebben geen groot dekkingsgebied en beginnen zich pas actief te ontwikkelen. Het zal daarom enige tijd duren voordat 4G-communicatie overal beschikbaar is. De nadelen van 4G zijn onder meer de hogere kosten van mobiele apparaten die deze technologie ondersteunen. Wat betreft 4G-modems, deze kunnen via een USB-slot op elke stationaire computer of laptop worden aangesloten.

Aanbevolen: