Hoe Een Laser Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laser Te Demonteren?
Hoe Een Laser Te Demonteren?

Video: Hoe Een Laser Te Demonteren?

Video: Hoe Een Laser Te Demonteren?
Video: Complete 532nm Green Ebay Laser Pointer Teardown + Optical Mod Q&A 2024, April
Anonim

Er is een theorie dat de laserpointer, die in bijna elke kiosk wordt verkocht, niet te begrijpen is. Die. als het om welke reden dan ook kapot is gegaan, moet u alle gedachten aan een mogelijke oplossing weggooien en onmiddellijk een nieuwe kopen. Deze stelling is niet helemaal waar. Met een klein trucje kun je het uit elkaar halen.

Hoe een laser te demonteren?
Hoe een laser te demonteren?

instructies:

Stap 1

Neem enkele veiligheidsmaatregelen in acht. Trek katoenen of andere kleding aan die geen elektrostatische lading kan opbouwen. Voordat u de laser demonteert, houdt u de radiator in uw appartement of een ander massief metalen voorwerp een paar seconden vast om eventuele resterende elektriciteit die zich in uw lichaam heeft opgehoopt, te verwijderen. Dit alles is nodig om de laserdiode niet te beschadigen.

Stap 2

Pak de laser, verwijder het deksel. Haal de batterijen eruit en leg ze opzij. Inspecteer vervolgens de laserbehuizing. Er moet een speciale isolerende film aan de binnenkant zitten - een isolerende cilinder. Zet buiten. Verwijder de punt van de laser en neem vervolgens de draadmeter. Deze heb je nodig om de schroefdraadspoed op de laserkop te meten waar de opzetstukken op zijn geschroefd.

Stap 3

Als er geen draadmaat is en deze nergens te krijgen is, neem dan zoveel mogelijk verschillende moeren van een geschikte diameter. pak de moeren op totdat je er een vindt die op de zitting van het lasermondstuk zou worden geschroefd. Neem een klein stukje zachte doek. Het zou voldoende moeten zijn om de laserpointer meerdere keren te wikkelen. Klem vervolgens de laser in een bankschroef met de draad naar boven gericht. Knijp niet te hard om schade aan de behuizing te voorkomen.

Stap 4

Pak de noot die omhoog komt. Je hebt het nu nodig om de laserpointer te demonteren. Schroef de moer op de schroefdraad. Neem PLIERS. Draai deze vast totdat de zender uit de behuizing komt. Houd er rekening mee dat deze in geen geval scheef mag zijn bij het inschroeven, omdat dit de zender kan beschadigen. De laser is gedemonteerd.

Stap 5

Nu kunt u, als u dat wenst, een extra weerstand en krachtigere batterijen gebruiken om de helderheid van de laser te verhogen, het stroomverbruik te verminderen, enz. Let op de laserdiode. Als het is geïnstalleerd in een aanwijzer zonder een extra behuizing, wees dan uiterst voorzichtig als: het kan vrij gemakkelijk worden beschadigd.

Aanbevolen: