Hoe Een Stofzuigermotor Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stofzuigermotor Te Demonteren?
Hoe Een Stofzuigermotor Te Demonteren?

Video: Hoe Een Stofzuigermotor Te Demonteren?

Video: Hoe Een Stofzuigermotor Te Demonteren?
Video: How To Clean Vacuum Cleaner Motor 2024, April
Anonim

Heel vaak, als u een stofzuiger zonder filter gebruikt, begint de motor sterk te zoemen en wordt het onmogelijk om met de apparatuur te werken. Als je niet met spoed actie onderneemt en de storing opheft, kun je de stofzuiger gewoon kwijtraken. Om dit te doen, moet u de motor goed kunnen demonteren en reinigen.

Hoe een stofzuigermotor te demonteren?
Hoe een stofzuigermotor te demonteren?

instructies:

Stap 1

Verwijder de luchtaanzuigeenheid van de stofzuigerbehuizing. Let op: verwijder het deksel van de ventilator en draai de moer op de as van de stofzuigermotor los. Houd er rekening mee dat de moer in sommige gevallen een linkse schroefdraad kan hebben, dus als deze niet draait, druk dan niet hard om hem niet te breken.

Stap 2

Verwijder de alternerende aluminium ventilatorschijven (zonder schoepen en met schoepen) van de as. Verwijder ook de bussen die de ene schijf van de andere scheiden. Wees voorzichtig en onthoud in welke volgorde de schijven en bussen zich bevonden, zodat u ze tijdens de montage in precies dezelfde volgorde kunt installeren. Leg ze in volgorde op een schone doek als ze worden verwijderd.

Stap 3

Verwijder vervolgens de schroeven waarmee de motorlager vastzit en verwijder de afdekkingen. Als u de motor al heeft gedemonteerd, vervang dan het smeermiddel. Dit vereist het verwijderen van het oude vet en het doorspoelen van de lagers met benzine. Zorg ervoor dat er geen benzine op de wikkeling komt. Vul de lagers met vet.

Stap 4

Monteer de motor in omgekeerde volgorde. Zorg er bij het monteren van de stofzuiger voor dat u geen "extra onderdeel" binnen laat, want als ze in de ventilator komen, kunnen dergelijke onderdelen deze vernietigen. Zorg er na montage voor dat de ventilator vrij kan draaien door het anker met de hand te draaien. Het moet 10-15 omwentelingen maken zonder kraken en vreemde geluiden - het geluid moet gelijkmatig zijn.

Stap 5

Voor goede motorprestaties moet u het inlaatluchtfilter regelmatig vervangen of reinigen. Als u dit niet doet, zal de motor oververhit raken door stof dat eraan vastzit en uiteindelijk doorbranden. De stofzuiger heeft constant onderhoud nodig - vervang het smeermiddel om de twee jaar en controleer de staat van de motor jaarlijks, ook als dit geen reden tot bezorgdheid is. Dan zal je stofzuiger lang en goed van dienst zijn en hoef je geen dure reparaties uit te voeren.

Aanbevolen: