Een Nikon-lens Demonteren

Inhoudsopgave:

Een Nikon-lens Demonteren
Een Nikon-lens Demonteren

Video: Een Nikon-lens Demonteren

Video: Een Nikon-lens Demonteren
Video: Nikkor 24-70 f/2.8G : Disassembly and Dust cleaning 2024, Mei
Anonim

In een digitale camera is een lens een complex optisch-mechanisch systeem dat elementen van mechanica en optica combineert. Helaas is het echter de lens die het vaakst onderhevig is aan een groter risico op falen. Daarom moet de eigenaar van een Nikon-camera deze kunnen demonteren om de storing te verhelpen en de camera weer bruikbaar te maken.

Een Nikon-lens demonteren
Een Nikon-lens demonteren

Het is nodig

  • - Nikon-lens;
  • - schroevendraaier;
  • - servicehandleidingen;
  • - foto peer;
  • - pincet;
  • - papier;
  • - soldeerbout;
  • - markeerstift.

instructies:

Stap 1

Zorg dat je een goed gereedschap hebt voordat je begint met het repareren van je lens. Een kwaliteitstool is een garantie voor succesvol werk. U moet geen risico nemen met gereedschap van slechte kwaliteit, aangezien de schroeven in de lens kleine sleuven hebben, daarom kunt u met een niet-professioneel gereedschap de schroefdraad breken.

Stap 2

Gebruik bij het repareren van een lens de servicehandleidingen. Voer alle manipulaties uit op een vlak oppervlak: spreid hiervoor een vel papier op de tafel (dit vermindert het risico dat u een deel verliest).

Stap 3

Demonteer de voorkant van de lens: wrik voorzichtig de zelfklevende decoratieve sticker (op de frontlens) los met een schroevendraaier en verwijder deze. Onder deze sticker bevinden zich drie schroeven. Markeer de positie van de lens (dit is nodig om dit element opnieuw te installeren) en verwijder de schroeven en verwijder vervolgens de lens.

Stap 4

Draai vervolgens nog drie cilinderschroeven los en verwijder ze. Verwijder vervolgens de rubberen ring van de zoomcilinders, verwijder de drie lagerschroeven en verwijder de zoomringen. Draai vervolgens de lens om en begin met het demonteren van de achterkant.

Stap 5

Verwijder eerst de beschermende plastic ring. Er zijn vergrendelingen in deze ring, die kunnen worden teruggetrokken door eenvoudig uw vinger in het gat te steken op de maximale brandpuntsafstand.

Stap 6

Als de zoom is vastgelopen, kan de bewerking worden uitgevoerd nadat de houder is verwijderd. Draai hiervoor op het bajonetgedeelte de twee schroeven los waarmee de contactplaat is bevestigd en verwijder deze. Draai vervolgens de bajonetschroeven los en verwijder ze.

Stap 7

Trek alle kabels uit de connectoren en verwijder vervolgens de beschermende cilinder en de richtring. Draai vervolgens de zes schroeven op de plastic borgring los, verwijder deze en trek de zoomeenheid eruit.

Stap 8

Monteer in omgekeerde volgorde.

Aanbevolen: