Wat Is De Beste Webcam

Inhoudsopgave:

Wat Is De Beste Webcam
Wat Is De Beste Webcam

Video: Wat Is De Beste Webcam

Video: Wat Is De Beste Webcam
Video: The Best Webcams of 2021 had BIG Surprises 2024, Mei
Anonim

Een webcam is een speciale compactcamera die is ontworpen om op internet te werken. Heeft je laptop of computermonitor geen ingebouwde webcam of ben je niet tevreden over de beeldkwaliteit die je van zo'n camera haalt, dan heb je de keuze uit een groot aantal van deze apparaten op de markt.

webcams
webcams

Houd er bij het kiezen van een webcam rekening mee dat er geen specifieke classificatie van camera's is en er geen duidelijke eisen zijn aan beeldkwaliteit. Daarom is het absoluut noodzakelijk om de afbeelding die door het apparaat is gegenereerd, te bekijken voordat u het koopt. Full HD-camera's hebben ook een betrouwbare snelle internetverbinding nodig om goed te kunnen werken.

Matrixtype

Er zijn twee soorten matrices die in webcams worden gebruikt: CCD en CMOS. Het verschil tussen de twee zit hem in de manier waarop de afbeelding wordt verwerkt. Matrices van het CCD-type geven een beter beeld, maar zijn veel duurder. Daarom zijn in de meeste webcams matrices van het CMOS-type geïnstalleerd. Als zo'n apparaat zou moeten worden gebruikt met een gezichtsherkenningsprogramma, dan is het beter om een CCD-matrix te kiezen.

Matrixresolutie

De standaardresolutie voor webcams is 640x480 pixels, oftewel 0,3 MPix. Als de webcam ook bedoeld is voor het maken van homevideo's, dan is het beter om een resolutie te kiezen van minimaal 1,3 Mpix - 1280 x 720 pixels. Deze HD-camera's hebben al een goede prijs-kwaliteitverhouding. De maximale resolutie voor webcams is 5 MPx - 2592 x 1944 pixels, maar dergelijke camera's vereisen een hoogwaardige snelle internetverbinding, anders wordt het beeld gewoon niet verzonden. Fabrikanten zijn vaak sluw met deze parameter en op de doos met een camera van 640 x 480 pixels zie je een trotse inscriptie - 16 Mpix, maar ergens aan de zijkant wordt de echte resolutie van het apparaat in kleine lettertjes aangegeven.

Framefrequentie

Deze parameter bepaalt welk beeld de gesprekspartner te zien krijgt - een normale video of, grofweg, een soort diavoorstelling. De minimaal vereiste frequentie is 24 frames per seconde, de optimale is 30. Sommige camera's werken met maximaal 90 frames, maar dit verhoogt de hoeveelheid verzonden informatie aanzienlijk.

Extra opties

Cameragevoeligheid is het vermogen om te fotograferen bij weinig licht. Belangrijk als je in het donker gaat fotograferen. Autofocus - Deze functie is handig bij het fotograferen in beweging of bij bewegende objecten. Ook de ingebouwde microfoon is erg handig.

Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan de methode om de webcam te bevestigen en op de computer aan te sluiten. Meestal wordt USB 2.0 gebruikt, maar USB 3.0 kan ook worden gebruikt. Zorg er dus van tevoren voor dat de computer over de benodigde aansluitpoorten beschikt.

Webcam Defender G-lens 2693 Full HD

Deze camera beschikt over een volledig geautomatiseerd systeem voor het aanpassen van de opnameparameters. Geschikt voor zowel netwerk- als homevideo-opnamen. Een glazen lens en een 2-megapixel CMOS-sensor die in de camera wordt gebruikt, zorgen voor een helder en gedetailleerd beeld. Cameraresolutie - 1920 x 1080, video-opnamesnelheid - 30 frames per seconde. Ook is er een ingebouwde microfoon en een extra knop waarmee je met één klik foto's maakt. De camera wordt aangesloten via de USB 2.0-interface en vereist geen extra stuurprogramma's voor installatie. Met de camerabevestiging kunt u hem op een handige plaats installeren.

Aanbevolen: