Heb Ik Een Luchtionisator Nodig In Het Appartement?

Inhoudsopgave:

Heb Ik Een Luchtionisator Nodig In Het Appartement?
Heb Ik Een Luchtionisator Nodig In Het Appartement?

Video: Heb Ik Een Luchtionisator Nodig In Het Appartement?

Video: Heb Ik Een Luchtionisator Nodig In Het Appartement?
Video: Lucht ionisator: zin of onzin? 2024, April
Anonim

Huishoudelijke apparaten, die elk jaar meer en meer in appartementen en huizen te vinden zijn, stoten een enorme hoeveelheid positief geladen ionen uit die schadelijk zijn voor de gezondheid. De ionisator helpt deze bijwerking van de technische vooruitgang te bestrijden.

Complex apparaat voor het ioniseren en bevochtigen van lucht
Complex apparaat voor het ioniseren en bevochtigen van lucht

Helaas laten het moderne leven, de werkroutine en de stadsdrukte het niet vaak toe om de natuur in te gaan, waar u kunt genieten van schone lucht, natuurlijke aroma's, naaldbos, zee of geuren van meren en rivieren. In grote steden is luchtvervuiling een echte ramp, daarom kunnen luchtionisatoren voor veel mensen een geweldige oplossing zijn.

Ionisatoren zijn bipolair en zenden zowel negatieve als positief geladen deeltjes uit in de lucht, in een "gezonde" verhouding van 3: 2, en unipolair, waarbij ze alleen negatieve ionen uitzenden.

Wie heeft er een ionisator nodig?

De luchtionisator kan nuttig zijn voor kinderen, ouderen, verzwakte en zieke mensen, evenals voor iedereen die lijdt aan aandoeningen van de luchtwegen. Tijdens een verergering van griep en andere virale infecties komen luchtionisatoren meer dan ooit van pas.

Voordat u een lucht-ionisator voor in huis aanschaft, dient u aandacht te besteden aan het technische gegevensblad van het apparaat, omdat de ionisator veilig moet zijn. Een technisch paspoort kan een zekere kwaliteitsgarantie worden, u moet geen aandacht besteden aan apparaten zonder dit, en ook een twijfelachtig uiterlijk hebben.

Het is erg belangrijk om de kracht van het apparaat te evalueren, omdat het principe "krachtiger is beter" hier niet werkt. Alleen matige luchtionisatie kan een gunstig effect hebben. Het gebruik van de ionisator ligt voor de hand, het doodt schadelijke microben en virussen, neutraliseert positief geladen ionen en reinigt de lucht van stof en onzuiverheden. Met zo'n apparaat is de lucht in de kamer altijd schoon en gezond.

Grootte doet er toe

Als je veel tijd achter de computer of in de buurt van de tv doorbrengt, kan een uitstekende oplossing zijn om een compacte, lokale ionisator aan te schaffen die je bij je in de buurt kunt plaatsen. Wanneer u een actieve levensstijl leidt of de ruimte waar de ionisator zal staan erg groot is, kunt u het beste krachtigere modellen aanschaffen.

Veel modellen ionisatoren kunnen een aantal extra functies hebben die de sfeer in uw huis harmonieus en gunstig maken. Extra functies zijn onder meer luchtzuivering, aromatisering en verlichting.

Met behulp van een ionisator kan de lucht volledig worden ontdaan van stof, dat negatieve ladingen heeft. Tegelijkertijd nestelt zich stof op de vloer, meubels, muren. Bij gebruik van een luchtionisator zal het nodig zijn om stof vaker te verwijderen door middel van natte reiniging om het risico op het inademen van stof te verkleinen.

Als het appartement een lage luchtvochtigheid heeft, moet de ionisator worden gecombineerd met een luchtbevochtiger, anders kan dit de verhoogde elektrificatie schaden.

Ionisatoren hebben contra-indicaties en kunnen zelfs schadelijk zijn. Dit apparaat kan bijvoorbeeld niet worden gebruikt door mensen die lijden aan oncologische ziekten, de ionisator kan tumorgroei bevorderen. Raadpleeg daarom vooraf uw arts.

Aanbevolen: