Hoe Laat Je Alleen Een Stem Achter In Een Nummer

Inhoudsopgave:

Hoe Laat Je Alleen Een Stem Achter In Een Nummer
Hoe Laat Je Alleen Een Stem Achter In Een Nummer

Video: Hoe Laat Je Alleen Een Stem Achter In Een Nummer

Video: Hoe Laat Je Alleen Een Stem Achter In Een Nummer
Video: Suzan & Freek - Onderweg Naar Later (Officiële Video) 2024, Maart
Anonim

Net zoals ingenieurs geen haast hebben om de geheimen van hun ontwerpen te onthullen, delen muzikanten zelden iets anders dan liedjes met het publiek. Soms blijkt echter dat niet het uiteindelijke materiaal nodig is, maar het bronmateriaal - bijvoorbeeld een zangpartij uit een compositie.

Hoe laat je alleen een stem achter in een nummer
Hoe laat je alleen een stem achter in een nummer

Het is nodig

Adobe Audition 3.0

instructies:

Stap 1

Installeer Adobe Audition 3.0. U hebt ook de Center Channel Extractor VST-plug-in nodig, die u kunt downloaden van audiobewerkingssites.

Stap 2

Maak een kopie van het nummer waaruit je zang wilt halen. Het verdient de voorkeur als het een compositie is die is opgenomen in een hoogwaardig formaat met minimale compressie. Open het met Audition.

Stap 3

Open het menu Effect -> Stereobeeld -> Center Channel Extractor. Op het scherm verschijnt een venster met een tiental schuifregelaars voor het bewerken van de plug-in. Elk nummer heeft een unieke set frequenties en daarom is er geen universele betekenis voor elke parameter. Om de beste kwaliteit van de gesneden acapella te krijgen, kun je maar een aantal instellingen doorlopen.

Stap 4

Geef in het item Audio extraheren uit de tijdzone op waarin de zang zich bevindt. Het "linker" gedeelte is het begin, het "rechts", respectievelijk het midden. Als u een specifiek fragment nodig heeft, selecteert u de parameter "selectief" en stelt u de bewerkingsgebieden in.

Stap 5

Beschrijf de stem in Frequentiebereik. De menselijke stem kan alleen klinken in een bepaald frequentiebereik, dat u moet definiëren. De gebruiker krijgt opties voor mannelijke stem, vrouwelijke stem, bas en volledig spectrum die respectievelijk overeenkomen met de mannelijke, vrouwelijke en baspartij. Als er meerdere vocalisten zijn, heeft het de voorkeur om het laatste item te kiezen, dat alle beschikbare frequenties voor menselijke bundels uitschakelt. Deze instelling is echter "grof" en vermindert de uiteindelijke kwaliteit.

Stap 6

Verplaats Center Channel Level naar de rechterkant van het paneel.

Stap 7

Gebruik de Volume Boost-modus naar eigen goeddunken.

Stap 8

In het subitem Descriminatie-instellingen is er een pakket met instellingen voor geluidsbewerking. Crossover stelt het muziekniveau in (verschuiving naar 0-7%); Fasediscriminatie is gemiddeld en hoog; je zult van geval tot geval moeten experimenteren met Amplitude Discriminatie / Bandbreedte. Spectral Decay Rate is een integrerende en afvlakkende parameter, de waarde varieert van 80 tot 100%. Selecteer FFT-formaat in het bereik 4096 - 10240; Overlays - 3-9; Intervalgrootte - 10-50 ms; Vensterbreedte - 30-100%.

Stap 9

Klik na het wijzigen van de instellingen op "Bewerken" en sla de mix op, waarvan alleen de stem overblijft. Als de stemkwaliteit niet bevredigend is, wijzigt u de instellingen binnen het opgegeven bereik.

Aanbevolen: