Een Stem In Een Nummer Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Stem In Een Nummer Verwijderen
Een Stem In Een Nummer Verwijderen

Video: Een Stem In Een Nummer Verwijderen

Video: Een Stem In Een Nummer Verwijderen
Video: Dit Gebeurt Er Als Je Je Oude Nummer Belt.. 2024, April
Anonim

Als je geen achtergrondtrack voor een bepaald nummer hebt, kun je bijna elk audiobestand met zang erin omzetten. De implementatie van een dergelijke operatie kan nodig zijn, zowel voor het oefenen voor het casten als voor het uitvoeren van een nummer met karaoke.

Een stem in een nummer verwijderen
Een stem in een nummer verwijderen

instructies:

Stap 1

Probeer een bestand met het nummer waarin u geïnteresseerd bent op internet te vinden op een plaats waar het legaal is geplaatst. Veel artiesten en bands plaatsen dergelijke bestanden op hun officiële websites.

Stap 2

Zorg ervoor dat het muziekbestand stereo is. Het is onmogelijk om op eenvoudige wijze de spraakcomponent uit een monofoon bestand te verwijderen.

Stap 3

Als je het bestand niet hebt, schrijf het dan op met een programma dat hiervoor is voorzien, van een cd, cd-cassette of radio. De opname moet ook in stereo zijn. De wet staat toe dat dergelijke opnamen voor persoonlijk gebruik worden gemaakt.

Stap 4

Installeer Audacity op uw computer. Het is platformonafhankelijk en draait op verschillende besturingssystemen. Als je Linux gebruikt, controleer dan eerst of dit programma al op je computer is geïnstalleerd, en zo niet, probeer het dan op de schijven met de distributiekit te vinden. Als het zoeken niet is gelukt, download het dan van de volgende site:

Stap 5

Open het geselecteerde of gemaakte geluidsbestand in dit programma.

Stap 6

Klik op het pijltje naar beneden rechts van de tracknaam en er verschijnt een menu. Selecteer daarin het item "Split Stereo Track". Voor elk kanaal verschijnen twee afzonderlijke golfvormen.

Stap 7

Selecteer de onderste track en kies vervolgens Omkeren in het menu Effecten.

Stap 8

Verander elk van de tracks in monofoon met behulp van het menu dat verschijnt wanneer u op de neerwaartse pijl rechts van de tracknaam klikt. Selecteer hiervoor het item "Mono" in dit menu.

Stap 9

Sla het resultaat op in een apart bestand. Probeer ernaar te luisteren - je zou een achtergrondtrack moeten krijgen. Bedenk echter dat de stem niet helemaal zal verdwijnen. Maar het volume tegen de achtergrond van muziek moet aanzienlijk worden verminderd.

Stap 10

Begin met repeteren of gebruik het bestand om karaoke te zingen. Verspreid het resulterende bestand niet.

Aanbevolen: