Wat Is Het Verschil Tussen Een Plotter En Een Printer?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen Een Plotter En Een Printer?
Wat Is Het Verschil Tussen Een Plotter En Een Printer?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Plotter En Een Printer?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Plotter En Een Printer?
Video: Printer#plotter# Plotter vs printer explained in Hindi 2024, April
Anonim

Velen hebben gehoord van een plotter, maar ze hebben geen idee wat het is. Alleen ingenieurs en ontwerpers kunnen het met vertrouwen vertellen, en een gewoon persoon zal het niet begrijpen, tenzij hij met hem te maken heeft gehad. Dus wat is het verschil tussen een plotter en een printer?

Wat is het verschil tussen een plotter en een printer?
Wat is het verschil tussen een plotter en een printer?

Plotter is een gigantische printer van ontwerpingenieurs

Een plotter is een speciaal type printer dat speciaal is ontworpen voor het afdrukken van afbeeldingen op groot formaat. Deze grote printer drukt lijnen af zonder de kleinste onderbrekingen, ideaal voor het maken van tekeningen van elk formaat voor technische en architecturale behoeften.

Meestal zijn plotters vrij massief vanwege hun specificiteit. Bijgevolg zijn hun verbruiksartikelen groot, wat betekent dat de kosten aanzienlijk zijn. Dergelijke printers worden alleen gebruikt in industrieën en instellingen die dergelijke kosten kunnen betalen en die ook de nodige ruimte hebben voor deze omvangrijke, maar noodzakelijke apparatuur.

De plotter is verdeeld in twee typen: inkjet en laser. Normale verf wordt gebruikt in inkjet en in laser - een speciaal poedermengsel. De installatie maakt gebruik van speciale cartridges.

Veel mensen denken dat plotters met een ononderbroken lijn afdrukken. In feite is dit niet het geval. De plotter tekent de pixels eenvoudig zo dichtbij dat ze een samenhangend geheel vormen. Dit geeft een bijzonder hoge precisie. Bovendien worden kleuren duidelijker en beter afgedrukt, wat geweldig is voor tekeningen op groot formaat.

Waar wordt de plotter gebruikt en wat zijn de voordelen?

Ingenieurs en architecten van dienst gebruiken altijd een plotter om hun grafieken en diagrammen af te drukken. Door zijn precisie is hij ideaal voor deze klus. Het wordt vaak gebruikt voor het printen van grote tekeningen, posters en borden. Met uitstekende precisie en kleurweergave produceert de plotter rijke en duidelijke tekeningen.

Een printer is niet in staat tot grote formaten en hoge precisie, in tegenstelling tot een plotter. Dit is het verschil tussen hen. Als een printer geschikt is voor het gewoon afdrukken van tekst en tekeningen van gemiddelde kwaliteit, dan is het waar het nodig is om een zeer nauwkeurige tekening, grafiek of tekening te maken de plotter die in het spel komt en het probleem gemakkelijk oplost.

Printservices op een plotter zijn ook niet in productie te vinden, maar in een drukkerij in de stad, maar dergelijk printen is niet goedkoop. Daarom bestellen marketingbureaus daar meestal het afdrukken van grootformaat advertenties, advertenties en posters. Sommige plotters worden geïnstalleerd in onderwijsinstellingen, als daar behoefte aan is.

De gemiddelde man in de straat heeft geen ruimte om dit monster te huisvesten, geen geld om te kopen en uit te geven, geen werk dat het waard is om op deze manier te worden afgedrukt. In een reguliere winkel vind je deze grootformaat printer dan ook zelden in de aanbieding.

Aanbevolen: