Wat Is Het Verschil Tussen Een Koffiezetapparaat En Een Koffiezetapparaat?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen Een Koffiezetapparaat En Een Koffiezetapparaat?
Wat Is Het Verschil Tussen Een Koffiezetapparaat En Een Koffiezetapparaat?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Koffiezetapparaat En Een Koffiezetapparaat?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Koffiezetapparaat En Een Koffiezetapparaat?
Video: The Difference Between Espresso and Drip Style Coffee 2024, Maart
Anonim

Liefhebbers van oploskoffie denken niet echt na over het verschil tussen een koffiezetapparaat en een koffiezetapparaat, het schenken van koffiekorrels of poeder met gewoon kokend water. Fans van echte cappuccino of espresso kopen uitsluitend speciale apparaten die van elkaar verschillen in een aantal technische kenmerken en waarmee ze heerlijke en aromatische koffie kunnen bereiden.

Wat is het verschil tussen een koffiezetapparaat en een koffiezetapparaat?
Wat is het verschil tussen een koffiezetapparaat en een koffiezetapparaat?

Koffiemachines

Tegenwoordig zijn er automatische apparaten die onafhankelijk heerlijke koffiedranken bereiden - koffiezetapparaten en koffiemachines. In tegenstelling tot een koffiezetapparaat is een koffiezetapparaat een volledig geautomatiseerd apparaat dat het hele zetproces uitvoert - van het malen van koffiebonen tot het gieten van de afgewerkte koffie in kopjes.

Koffiemachines zijn geavanceerder dan koffiezetapparaten omdat ze geavanceerde technische oplossingen hebben.

Automatische espressomachines zijn verreweg het meest gevraagde type koffieapparatuur voor op kantoor en thuis. Koffie erin wordt bereid van versgemalen bonen, die echt puur en rijk van smaak zijn. De koffiemachines bieden de mogelijkheid om verschillende parameters van de koffiebereiding te regelen - bijvoorbeeld om de maalgraad van de bonen aan te passen, een bepaalde hoeveelheid gemalen koffie en de hoeveelheid water per kopje drank in te stellen. Met dure modellen koffiemachines kunt u de temperatuur van de waterverwarming aanpassen, evenals de druk ervan bij het extraheren van een drankje.

Koffie makers

Koffiezetapparaten zijn, in tegenstelling tot koffiemachines, technisch ongecompliceerde apparaten die niet de speciale vaardigheden vereisen van de gebruiker die koffie zet. Tegenwoordig zijn er soorten koffiezetapparaten zoals Turken, Franse persen, evenals johannesbrood-, druppel- en geiser-apparaten. Het rozhkovy-koffiezetapparaat (in vergelijking met de geiser- en infuuskoffiezetapparaten) heeft een complexer ontwerp, bovendien wordt de waterdruk erin gepompt door een machine, met behulp van een speciale pomp.

Om een espresso van hoge kwaliteit in een koffiezetapparaat te bereiden, moet de pomp een werkdruk van maximaal 15 bar ontwikkelen.

Tijdens het bereidingsproces zal de gebruiker de gemalen koffiebonen zelf in het kegelfilter moeten gieten en op de juiste manier aanstampen zodat een koffietablet wordt verkregen. Verwijder na het zetten van koffie het gebruikte koffieresidu uit het koffiezetapparaat en reinig het filter grondig. Zo onderscheidt het koffiezetapparaat zich van het koffiezetapparaat in minder geautomatiseerde werking en de noodzaak om het zetproces in handen te nemen. Echte koffie, die een waar koffiekunstwerk mag worden genoemd, wordt tegenwoordig uitsluitend bereid met behulp van professionele johannesbroodkoffiemachines, die in prestigieuze restaurants en dure koffiehuizen zijn geïnstalleerd.

Aanbevolen: