Wat Is Het Verschil Tussen Een Steamer En Een Multicooker?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen Een Steamer En Een Multicooker?
Wat Is Het Verschil Tussen Een Steamer En Een Multicooker?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Steamer En Een Multicooker?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Steamer En Een Multicooker?
Video: Multi-Cooker with Steamer Unboxing and Tutorial 269 Pesos - fry, steam, boil, hot pot, rice cooker 2024, April
Anonim

Een steamer en een multicooker zijn twee moderne elektrische keukentoestellen die op het eerste gezicht en in naam nauwelijks van elkaar verschillen. In feite hebben ze verschillende functies en hun eigen voor- en nadelen. Ze verschillen in kookmethodes, kooktijden, kosten en andere kwaliteiten.

Wat is het verschil tussen een steamer en een multicooker?
Wat is het verschil tussen een steamer en een multicooker?

instructies:

Stap 1

Een stomer, zoals de naam al doet vermoeden, bereidt voedsel door te stomen. Maar dit betekent niet dat ze een klein aantal gerechten aanbiedt. Met behulp van stoom kunt u niet alleen pap, stoomkoteletten en gekookte groenten maken, maar ook complexere gerechten - pilaf, risotto, visgerechten, maar ook brood, taarten, cakes en nog veel meer. Maar vanwege één kookmethode kan de stomer niet bogen op een verscheidenheid aan smaken. Aan de andere kant zijn de meeste moderne apparaten die voedsel tegelijk bereiden, uitgerust met meerdere containers met verschillende volumes, zodat u meerdere gerechten tegelijkertijd kunt bereiden. Bovendien behoudt gestoomd voedsel de meeste vitamines en mineralen en wordt het als het gezondst beschouwd.

Stap 2

Een multicooker kan, in tegenstelling tot een stomer, voedsel op verschillende manieren bereiden, waaronder stoom. Dit apparaat herkent een stomer, maar biedt nog veel meer functies. In een multicooker kun je frituren, stoven, grillen, bakken. Daarom is de lijst met recepten die kunnen worden gebruikt om culinaire meesterwerken te maken veel groter. In een dubbele boiler kunt u geen friet of knapperig vlees bereiden. Maar voor het koken van voedsel voor kinderen is een stomer onmisbaar, veel apparaten zijn uitgerust met de functie van het hakken van gekookte producten.

Stap 3

Maar in de meeste moderne multicookers zijn de containers vrij klein, het is onmogelijk om er voor een groot aantal mensen voedsel in te koken. De multicooker is niet geschikt voor gezinnen van 5-7 personen of het bereiden van eten voor een feest met veel gasten. Typisch heeft een multicooker bowl een inhoud van 2,5 tot 4,5 liter. En ze is er maar één, je kunt niet meerdere gerechten tegelijk bereiden. Bovendien kan alleen voedsel dat met de stoom- of stooffunctie is bereid, als gezond worden beschouwd. In andere gevallen gaan vitamines verloren en wordt voedsel schadelijk bij het frituren of frituren.

Stap 4

Een multicooker is duurder dan een dubbele boiler, soms meerdere keren. Dit komt door meer functies en complexer werk. Hoewel sommige nieuwe modellen steamers veel meer functies hebben (timer, verschillende modi, de mogelijkheid om programma's op te slaan) en duurder zijn. De multicooker bespaart meer tijd en ruimte omdat hij meerdere apparaten tegelijk vervangt.

Stap 5

Het is onmogelijk om ondubbelzinnig te zeggen dat het beter is - een slowcooker of een dubbele boiler, het hangt allemaal af van financiële mogelijkheden, culinaire gewoonten, het aantal mensen waarop je moet koken.

Aanbevolen: