Een Monitor Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Monitor Aansluiten Op Een Tv
Een Monitor Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Monitor Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Monitor Aansluiten Op Een Tv
Video: How to Use Your TV as a Computer Monitor - Updated 2020 2024, Mei
Anonim

Mee eens, vaak komt de gedachte bij je op dat het computerscherm te klein is om bijvoorbeeld je favoriete film te kijken. Op zulke momenten wil je dat de video op het tv-scherm wordt weergegeven, maar niet aan kwaliteit en volume inboet.

Een monitor aansluiten op een tv
Een monitor aansluiten op een tv

instructies:

Stap 1

Om de monitor op de tv aan te sluiten, moet u de beschikbare kabels analyseren

Stap 2

Bepaal precies wat voor soort aansluitdraden je hebt.

De belangrijkste aansluitsystemen zijn: VGA (vaak blauwe kabel), DVI (vaak witte kabel), normale aansluiting (vaak gele kabel) en SCART

Stap 3

Dan moet je uitzoeken wat voor soort beschikbare ingangen je tv heeft. De tv heeft een vrije HDMI-, VGA-component of complexe poort.

Stap 4

Als u DVI op uw computer en HDMI op uw tv hebt, kunt u een DVI-naar-HDMI-kabel gebruiken. Als je computer en tv een VGA aansluiting hebben, dan kun je deze -VGA naar VGA kabels direct aansluiten. Als uw computer een VGA-aansluiting heeft en uw tv een HDMI-aansluiting, dan kunt u een VGA-kabel aansluiten op een DVI-converter en vervolgens een DVI-kabel op een HDMI-aansluitkabel. Deze methoden kunnen HD-signalen ondersteunen.

Stap 5

Houd er bij het maken van een verbinding tussen monitor en tv rekening mee dat VGA-, DVI- en componentvideokabels geen audiosignalen ondersteunen.

Stap 6

Als uw HDTV een audio-ingang heeft, kunt u een aparte audiokabel van uw computergeluidskaart rechtstreeks op de televisie aansluiten. En u kunt het audiosignaal ook aansluiten op verschillende apparaten, zoals externe computerluidsprekers of uw stereosysteem thuis.

Stap 7

Als uw computer het type videolink niet ondersteunt, kunt u een nieuwe videokaart met de juiste link installeren

Aanbevolen: