Audio Aansluiten Op De Monitor

Inhoudsopgave:

Audio Aansluiten Op De Monitor
Audio Aansluiten Op De Monitor

Video: Audio Aansluiten Op De Monitor

Video: Audio Aansluiten Op De Monitor
Video: How to Connect Studio Monitors to Audio Interface 2024, April
Anonim

Veel monitoren ondersteunen het afspelen van audio via eenvoudige ingebouwde luidsprekers. Meestal is deze verbindingsoptie acceptabel voor kantoorcomputers, waar de geluidskwaliteit en het volume niet belangrijk zijn.

Audio aansluiten op de monitor
Audio aansluiten op de monitor

Het is nodig

speciale kabel voor aansluiting

instructies:

Stap 1

Zet een geluidskaart op je computer als je dat nog niet hebt gedaan. Installeer het stuurprogramma dat meestal bij het apparaat wordt geleverd of op dezelfde schijf als het moederbord als de adapter intern is. Zorg ervoor dat uw monitormodel luidsprekers heeft.

Stap 2

Zoek de draad om ze aan te sluiten, nadat je hebt gekeken welke connector voor de ingang is voorzien. Meestal gebruiken monitoren een gewone aansluiting, terwijl de verbinding wordt gemaakt door er een draad van naar de geluidskaartconnector te trekken, gemarkeerd met een hoofdtelefoonpictogram of een overeenkomstige afkorting.

Stap 3

Als uw monitormodel voorziet in een aparte aansluiting van de linker- en rechterluidspreker, sluit deze dan op dezelfde manier aan op het geluidsapparaat van uw computer, en in de monitor sluit u de twee draden aan volgens het kleurenschema of de conventies, indien aanwezig. Meestal wordt op deze manier geluid aangesloten in oude CRT-modellen of in moderne - modellen met een interne tv-tuner. Ook onderscheiden sommige all-in-one computers zich vaak door het relatief goede geluid van de ingebouwde speakers. De monitor is in ieder geval niet in staat een volwaardig luidsprekersysteem te vervangen.

Stap 4

Pas het volume van de monitorluidsprekers aan met de overeenkomstige knoppen op het voorpaneel. Installeer indien nodig het monitorstuurprogramma dat bij het apparaat wordt geleverd, het is goed mogelijk dat u een extra hulpprogramma hebt om het geluid aan te passen.

Stap 5

Houd er rekening mee dat de meeste monitorluidsprekers niet goed klinken, dus als u van plan bent films te kijken of naar muziek te luisteren op uw computer, koop dan zo snel mogelijk nieuwe afzonderlijke luidsprekers of gebruik een hoofdtelefoon.

Aanbevolen: