Een Monitor Met Luidsprekers Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Monitor Met Luidsprekers Aansluiten
Een Monitor Met Luidsprekers Aansluiten

Video: Een Monitor Met Luidsprekers Aansluiten

Video: Een Monitor Met Luidsprekers Aansluiten
Video: How to connect external speakers to monitor 2024, April
Anonim

Een monitor met ingebouwde speakers neemt minder bureauruimte in beslag dan losse speakers en een conventionele monitor. Het wordt met twee kabels op de computer aangesloten, waarvan er één het beeldsignaal levert en de andere - het geluidssignaal.

Een monitor met luidsprekers aansluiten
Een monitor met luidsprekers aansluiten

instructies:

Stap 1

Net als bij het aansluiten van een conventionele monitor, moet u ervoor zorgen dat de video-invoerinterface overeenkomt met het uitvoertype van de videokaart van uw computer.

Stap 2

Schakel zowel de monitor als de computer uit. Sluit het besturingssysteem op de computer correct af voordat u de computer uitzet.

Stap 3

Sluit de video-ingang van de monitor (VGA of DVI) op de gebruikelijke manier aan op de overeenkomstige uitgang van de videokaart, alsof de monitor geen luidsprekers heeft.

Stap 4

Sluit de meegeleverde kabel aan op de audio-ingang van je monitor. Steek aan de andere kant dit snoer in de luidsprekeruitgang op de geluidskaart van uw computer.

Stap 5

Als u het audiosnoer dat bij uw monitor is geleverd bent kwijtgeraakt, maakt u het zelf. Het ontwerp van dit snoer is afhankelijk van de ingangsaansluitingen op de monitor. Als het twee RCA-ingangen heeft, gebruik dan twee geschikte pluggen en een stereohoofdtelefoonaansluiting. Verbind de gemeenschappelijke contacten van alle stekkers met elkaar. Sluit de middelste pen van een van de RCA-stekkers aan op een van de signaalpennen van de hoofdtelefoonstekker en verbind de middelste pen van de andere RCA-stekker met de andere signaalpen van de hoofdtelefoonstekker. Als de monitor een ingang heeft die lijkt op de ingang die op de geluidskaart is geïnstalleerd, koop dan twee stereohoofdtelefoonstekkers en verbind gewoon hun gelijknamige pinnen met elkaar.

Stap 6

Om het volume op de meeste monitoren aan te passen, gebruikt u de pijltoetsen op het voorpaneel in plaats van de knop zoals op luidsprekers.

Stap 7

Als uw monitor een aansluiting aan de voor- of zijkant heeft, kunt u indien nodig een koptelefoon aansluiten. Dit verandert niets aan de manier waarop het volume wordt aangepast. Sluit desgewenst op dezelfde manier andere luidsprekers aan en u kunt het volume daarin direct vanaf de voorkant van de monitor regelen.

Aanbevolen: