Een Videorecorder Aansluiten Op Een Monitor

Inhoudsopgave:

Een Videorecorder Aansluiten Op Een Monitor
Een Videorecorder Aansluiten Op Een Monitor

Video: Een Videorecorder Aansluiten Op Een Monitor

Video: Een Videorecorder Aansluiten Op Een Monitor
Video: VCR to Computer - How to connect, watch and record old VHS tapes 2024, Mei
Anonim

Veel mensen vinden tegenwoordig veel nut voor oude dingen. Haast u niet om uw oude, schijnbaar onnodige videorecorder weg te gooien. Als je hem op een monitor aansluit, kijk je in uitstekende kwaliteit naar je favoriete films en tv-programma's.

Een videorecorder aansluiten op een monitor
Een videorecorder aansluiten op een monitor

Het is nodig

Videorecorder, monitor, tv-tunerkaart of zelfstandige tv-tuner, adapter, kabel

instructies:

Stap 1

Neem een monitor (ervan uitgaande dat je al een videorecorder hebt). Als het je lukt om een multisysteemmodel van de monitor met video-ingang te vinden, dan kun je de videorecorder rechtstreeks op de monitor aansluiten. De meeste video-ingangen van monitoren ondersteunen echter slechts één standaard en de rest is veel duurder.

Stap 2

Koop een tv-tunerkaart en installeer deze op uw computer (het is vrij eenvoudig te doen). In dit geval is het systeem niet op afstand, dat wil zeggen dat de computer moet zijn ingeschakeld. Niet iedereen wil echter wachten tot de computer opstart en constant met de muis klikken om de film te bekijken.

Stap 3

Als het idee met een bord om de een of andere reden niet bij je past, koop dan een stand-alone tv-tuner met een RGB-monitoruitgang (in feite is dit een betere manier om een videorecorder op een monitor aan te sluiten dan via een tv-tunerbord). Een externe tv-tuner schakelt het signaal van de videorecorder om en in dit geval worden de parameters op afstand bestuurd. Het extra apparaat (de tv-tuner zelf) is vrij compact en neemt niet veel ruimte in beslag, bovendien zijn er meestal geen problemen met de aanschaf ervan.

Stap 4

Sluit een tv-tuner aan. Elke tv-tuner heeft instructies volgens welke u hem op een monitor en een videorecorder moet aansluiten. Verbinding met een videorecorder wordt gemaakt via een adapter met drie "tulpen" - geel (of S-Video), rood en wit. De adapter wordt meestal compleet met een tv-tuner gekocht.

Stap 5

Koop een kabel. De adapter die in de kit zit, heeft aan beide uiteinden een tulpconnector, maar voor een videorecorder met een SCART-connector is een geschikte kabel nodig, met aan de ene kant een SCART en aan de andere kant tulpen. Het wordt apart gekocht (zorg ervoor dat de "tulpen" geen inputs zijn, maar outputs).

Stap 6

Schakel het geassembleerde systeem in. Plaats vervolgens de cassette in de videorecorder en geniet van het kijken naar uw favoriete film via de monitor!

Aanbevolen: