Hoe De Pincode Te Onthouden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Pincode Te Onthouden?
Hoe De Pincode Te Onthouden?

Video: Hoe De Pincode Te Onthouden?

Video: Hoe De Pincode Te Onthouden?
Video: How to remember your PIN 2024, Mei
Anonim

Een pincode is een numerieke combinatie die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens, zoals een bankrekening. Als u uw pincode bent kwijtgeraakt of vergeten, kunt u deze op verschillende manieren herstellen.

Hoe de pincode te onthouden?
Hoe de pincode te onthouden?

instructies:

Stap 1

Probeer zelf de pincode te onthouden. Dit is meestal een combinatie van vier cijfers. Denk na over de volgorde waarin ze zouden kunnen zijn geplaatst. Meestal associeert een persoon de gewenste combinatie met enkele bekende gegevens, zodat deze later snel kunnen worden onthouden, bijvoorbeeld de eerste twee cijfers komen overeen met de geboortedatum en de tweede twee komen overeen met het jaar van afstuderen, enz.. Probeer te onthouden waaraan uw pincode was gekoppeld, en misschien zal deze in uw hoofd "opduiken".

Stap 2

Zoek de documenten op die u heeft ingevuld toen u de pincode ontving. Bedenk of je het ergens anders hebt opgeschreven: op je computer, in je agenda of gewoon op een van de papiertjes die je misschien thuis of op je werk hebt liggen. Onthoud ook of een van uw familieleden of vrienden aanwezig was toen u de combinatie invoerde, aangezien zij de pincode kunnen onthouden. Je kunt ook proberen je visuele en tactiele geheugen te activeren. Loop bijvoorbeeld naar een geldautomaat of pak je telefoon. Stel je voor dat je de pincode kent en bedenk welke toetsen je zou indrukken. Probeer ook te onthouden hoe uw vingers bewogen tijdens de vorige set van de combinatie.

Stap 3

Houd er rekening mee dat er meestal minimaal drie pogingen worden gedaan om de juiste pincode in te voeren. Probeer de drie meest geschikte combinaties te onthouden en gebruik ze om de beurt totdat je de juiste hebt ingevoerd. Bij drie foutieve pogingen wordt de toegang tot je telefoon, bankpas of andere gegevens geblokkeerd. Om de blokkering op te heffen en een nieuwe pincode te krijgen, neemt u contact op met de instelling waar u deze eerder hebt ontvangen en dient u persoonlijke documenten en contracten in, volgens welke u de ontvangst van de bijbehorende diensten hebt geformaliseerd. Ben je je bank- of simkaart kwijt, meld dit dan zeker aan de specialisten, anders kunnen indringers er gebruik van maken.

Aanbevolen: