Hoe Het Wachtwoord Op De Telefoon Te Onthouden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Op De Telefoon Te Onthouden
Hoe Het Wachtwoord Op De Telefoon Te Onthouden

Video: Hoe Het Wachtwoord Op De Telefoon Te Onthouden

Video: Hoe Het Wachtwoord Op De Telefoon Te Onthouden
Video: Optios - Wachtwoord onthouden 2024, Mei
Anonim

Paradoxaal genoeg worden bekende dingen gemakkelijk vergeten. Een tot automatisme gedreven handeling is soms moeilijk in detail te beschrijven. Als u per ongeluk uw telefoon uitschakelt, zal het u misschien verbazen dat u uw wachtwoord niet meer weet. Hoewel het meer dan eens werd geïntroduceerd.

Hoe het wachtwoord op de telefoon te onthouden
Hoe het wachtwoord op de telefoon te onthouden

Noodzakelijk

Pen, vel papier

instructies:

Stap 1

Het is handig als u documenten met een wachtwoord bij de hand heeft. Maar misschien zijn ze er niet. Dan zul je het wachtwoord in de telefoon op andere manieren moeten onthouden.

Stap 2

Het vasthouden van informatie, het opslaan, reproduceren en vergeten ervan zijn de processen van het geheugen. Dit betekent dat we het moeten activeren. Om dit te doen, moet u begrijpen welk type geheugen in u de overhand heeft. Het kan figuurlijk, verbaal-logisch, motorisch zijn.

Stap 3

Misschien roept de combinatie van cijfers in het telefoonwachtwoord een bepaald beeld bij je op. Beelden kunnen visueel, auditief of zelfs olfactorisch zijn. Je koppelt deze vier cijfers bijvoorbeeld aan iemands adres, verdiepingsnummers van kennissen of een bepaalde datum. Denk na over hoe ze eruit zouden kunnen zien in je leven. Probeer te onthouden hoe deze getallen op papier zijn geschreven. Of het moment waarop het telefoonwachtwoord hardop werd uitgesproken.

Stap 4

Het telefoonwachtwoord kan ook worden bewaard door het verbaal-logische geheugen. Dat wil zeggen, in de reeks getallen, heb je misschien een logisch patroon opgemerkt. Het kan een geometrische of rekenkundige progressie zijn.

Stap 5

Het goede aan het motorische geheugen is dat het de volgorde van bewegingen onthoudt. Beweeg zonder na te denken uw duim over het toetsenbord van de telefoon. De kans is groot dat u het wachtwoord op deze manier onthoudt. Je hand kan beter onthouden welke knoppen je moet indrukken dan je hoofd.

Stap 6

Als je het wachtwoord van je telefoon nog steeds niet bent vergeten, probeer dan te ontspannen. Een aanzienlijk deel van de geassimileerde informatie wordt opgeslagen in ons onderbewustzijn. Ga op je rug liggen en probeer nergens aan te denken. Je moet comfortabel zijn en je handpalmen zullen omhoog kijken. Besteed aandacht aan je ademhaling. Let gewoon op hem. Spierspanning zal na korte tijd verdwijnen. Deze toestand wordt diepe ontspanning genoemd. Blijf erin. Begin met het presenteren van een afbeelding van uw telefoonwachtwoord. Schilder mentaal de nummers die in je opkomen in een bepaalde kleur en bedenk dan een lettertype. Dus vanuit het onderbewustzijn kun je het wachtwoord van de telefoon in het geheugen halen.

Aanbevolen: