Hoe Een Vergeten Pincode Van Een Bankkaart Te Herstellen

Hoe Een Vergeten Pincode Van Een Bankkaart Te Herstellen
Hoe Een Vergeten Pincode Van Een Bankkaart Te Herstellen

Video: Hoe Een Vergeten Pincode Van Een Bankkaart Te Herstellen

Video: Hoe Een Vergeten Pincode Van Een Bankkaart Te Herstellen
Video: Inloggegevens Mijn ING opnieuw aanvragen | Digitaal Bankieren: Hoe werkt het | ING 2024, Maart
Anonim

Wanneer de bank een kaart uitgeeft aan haar klant, geeft zij ook een geheime code uit waarmee u de kaart via een terminal of geldautomaat kunt gebruiken. De pincode is een combinatie van vier cijfers. Het is belangrijk dat deze code niet in handen van derden valt. Daarom wordt aanbevolen om deze informatie op een veilige plaats gescheiden van de kaart zelf te bewaren.

Kak vosstanovit 'zabytyj PIN-kod bankovskoj karty
Kak vosstanovit 'zabytyj PIN-kod bankovskoj karty

De pincode van de bankpas moet onthouden worden, want zonder deze is het niet mogelijk om geld op te nemen via een geldautomaat. Zonder de code te kennen, kunt u in de meeste gevallen niet met pin betalen in de winkel.

Wat te doen als de eigenaar de pincode is vergeten en er geen manier is om deze leemte in het geheugen op te vullen? In dit geval moet u contact opnemen met het filiaal van de bank waar de kaart is uitgegeven en een aanvraag indienen om de kaart te blokkeren.

Het kan niet anders, want de code die door medewerkers aan de klant is afgegeven, wordt nergens in het banksysteem vastgelegd. Het bestaat alleen in papieren vorm om de kaarthouder te beschermen tegen frauduleuze activiteiten.

Eerst wordt de kaart geblokkeerd en vervolgens, op verzoek van de klant, opnieuw uitgegeven. In dit geval wordt het kaartnummer opgeslagen en wordt een nieuwe pincode verkregen. Het wordt uitgegeven, zoals voorheen, in een papieren, ondoorzichtige envelop.

Als de kaarthouder de vergeten code probeert te onthouden, moet er rekening mee worden gehouden dat na drie verkeerd ingevoerde combinaties de kaart door het systeem wordt geblokkeerd. De kaart kan worden gedeblokkeerd door het servicecentrum van de bank te bellen en de paspoortgegevens en het codewoord door te geven. Maar nogmaals, als de pincode drie keer verkeerd wordt ingevoerd, wordt de blokkering automatisch herhaald.

Aanbevolen: