Welk Virus Verscheen In Android

Welk Virus Verscheen In Android
Welk Virus Verscheen In Android

Video: Welk Virus Verscheen In Android

Video: Welk Virus Verscheen In Android
Video: Android Virus Series #2: Android.Wipelocker.A 2024, Mei
Anonim

De broncode van het Android-besturingssysteem is voor veel softwareontwikkelaars beschikbaar. Deze factor is de belangrijkste reden dat er al een groot aantal virussen bestaat voor een relatief jong besturingssysteem.

Welk virus verscheen in Android
Welk virus verscheen in Android

Het grootste deel van de virusprogramma's voor het Android-besturingssysteem kan in verschillende categorieën worden onderverdeeld. De gevaarlijkste hiervan zijn Trojaanse paarden die SMS-technologie gebruiken. Dergelijke software wordt doorverwezen naar de groep Android. SmsSend. Het voor de hand liggende nadeel van sms-trojans is het verlies van geld op de abonneerekening van een klant van mobiele operators. Het virus verstuurt dure sms-berichten met behulp van de database met betaalde korte nummers.

Het is belangrijk op te merken dat het beschreven type virus alleen gevaarlijk is voor smartphonebezitters. Android-tablets zijn niet ontworpen om korte berichten te verzenden. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt door apparaten die het werken met GPRS- en 3G-netwerken ondersteunen. Sommige modellen van dergelijke tablets kunnen gedeeltelijk als smartphone functioneren.

Eigenaars van tablet-pc's moeten speciale aandacht besteden aan bescherming tegen Trojaanse paarden. Dit type virus is ontworpen om vertrouwelijke informatie te stelen. In principe hebben we het over accounts in verschillende sociale netwerken en e-mailboxen. Bovendien kunnen vergelijkbare programma's de weergave van verschillende advertentiemodules veroorzaken. Het verwijderen van dergelijke vensters bij het werken met een tablet is veel moeilijker.

De praktijk leert dat de aanwezigheid van bepaalde virusmodules de algehele prestaties van een tabletcomputer aanzienlijk kan verminderen. Voor eigenaren van budgetmodellen van tablets is dit een zeer ernstig probleem. Nieuwe Android-virussen worden door cybercriminelen gebruikt om het toestel te verbinden met het gewenste botnetnetwerk. Daarna begint de tablet-pc, zonder tussenkomst van de gebruiker, periodiek verzoeken naar internetservers te sturen.

Om de mogelijkheid van het installeren van virussoftware uit te sluiten, wordt aanbevolen om elke nieuwe toepassing zorgvuldig te controleren. In dit geval is het beter om hulpprogramma's geen toegang te geven tot persoonlijke informatie en internet, als dit niet nodig is.

Aanbevolen: