Welk Boekformaat Ondersteunt Android?

Inhoudsopgave:

Welk Boekformaat Ondersteunt Android?
Welk Boekformaat Ondersteunt Android?

Video: Welk Boekformaat Ondersteunt Android?

Video: Welk Boekformaat Ondersteunt Android?
Video: Bluetooth-Verbindung herstellen [Android 11] 2024, Mei
Anonim

Moderne smartphones worden niet alleen gebruikt om films te kijken en naar muziek te luisteren, maar ook om boeken te lezen. En om ervoor te zorgen dat het boek correct op de telefoon wordt weergegeven, moet u weten welke indelingen worden ondersteund door Android-apparaten.

Welk boekformaat ondersteunt Android?
Welk boekformaat ondersteunt Android?

E-boekformaten

Allereerst is het de moeite waard om te verduidelijken dat Android een platform is, een besturingssysteem en dat ondersteuning voor bepaalde boekformaten helemaal niet afhankelijk is van een Android. Om ervoor te zorgen dat de telefoon verschillende e-bookformaten kan lezen, moet u speciale applicaties installeren. En afhankelijk van welke formaten dit programma kan lezen, kan de gebruiker dergelijke boekformaten op de telefoon lezen.

Meestal vindt u op internet e-bookformaten als fb2, txt, doc, djvu, pdf, rtf, epub, mobi en andere. De meest populaire hiervan is het FB2- of FictionBook-formaat. FB2 is een open formaat (XML-gebaseerd) gemaakt door Russische ontwikkelaars. Dit formaat is het meest geschikt voor het lezen van boeken, omdat het informatie bevat over de auteur van het boek, illustraties en opgemaakte tekst.

Boeklees-apps

Dus om boeken op Android te lezen, moet je een speciale applicatie installeren. Eerst moet u beslissen welk formaat boeken zal worden gebruikt. Als je nog niet hebt besloten welk formaat beter is (of ze helemaal niet begrijpt), dan is het beter om applicaties te gebruiken die de meest populaire mobiele formaten ondersteunen - fb2, epub, mobi. Een belangrijke voorwaarde is ook het vermogen van de applicatie om met online catalogi te werken, van waaruit bijna elk boek kan worden gedownload.

FBReader is een van de populaire Android e-readers (zoals ze toepassingen voor het lezen van boeken noemen). Het ondersteunt de meeste van de meest voorkomende boekformaten - fb2, epub, rtf, mobi - en platte tekstbestanden. Het unieke van dit programma is dat je er elk extern OpenType- of TrueType-lettertype in kunt selecteren en gebruiken om te lezen. De applicatie kan bestanden uit 7-Zip-archieven extraheren en boeken importeren vanaf een geheugenkaart.

Om boeken in djvu-formaat te lezen, kunt u de EBookDroid-toepassing gebruiken. Aangezien er praktisch geen applicaties voor Android zijn die het lezen van het djvu-formaat mogelijk maken, is dit het eerste pluspunt van het EBookDroid-programma. Daarnaast ondersteunt dit programma ook de formaten pdf, xps, cbr en fb2. En de uitstekende snelheid van het lezen van djvu- en pdf-formaten voegt alleen maar punten toe aan deze applicatie.

Over het algemeen zijn er veel toepassingen voor het lezen van boeken. U kunt ze naar uw smaak en kleur kiezen. Als alle boeken op de telefoon van één specifiek formaat zijn, is elk programma dat dit ondersteunt voldoende om te lezen. Als je ondersteuning nodig hebt voor de meeste formaten, kun je verschillende applicaties installeren: het ene programma leest bijvoorbeeld fb2, doc, txt-formaten en het andere - pdf- en djvu-formaten.

Aanbevolen: