Hoe De Eerste Mobiele Telefoon Verscheen

Inhoudsopgave:

Hoe De Eerste Mobiele Telefoon Verscheen
Hoe De Eerste Mobiele Telefoon Verscheen

Video: Hoe De Eerste Mobiele Telefoon Verscheen

Video: Hoe De Eerste Mobiele Telefoon Verscheen
Video: Hoe te sporen een mobiele telefoon en zien waar ze zijn 2024, April
Anonim

Nu is het bijna onmogelijk om je een persoon voor te stellen die niets weet van cellulaire communicatie. Telefoons die je bij je kunt dragen, zijn een integraal onderdeel van het moderne leven geworden, hoewel ze vrij recent zijn verschenen.

Hoe de eerste mobiele telefoon verscheen
Hoe de eerste mobiele telefoon verscheen

instructies:

Stap 1

In feite is een mobiele telefoon slechts een van de varianten van een mobiele telefoon, maar vanwege zijn grootste populariteit wordt er vaak naar verwezen als een mobiele telefoon. Bij mobiele technologie gaat het om het creëren van een dicht dekkingsgebied met behulp van basisstations die in zeshoeken zijn gerangschikt, zoals honingraten, vandaar de naam.

Stap 2

Het eerste idee om een mobiele telefoon te maken ontstond in 1947 in de VS. Tien jaar later, in de USSR, demonstreerde ingenieur Kupriyanovich een duplex mobiele radiotelefoon, die 3 kilogram woog. In 1966 toonden ingenieurs uit Bulgarije op de Interorgtechnika-66-tentoonstelling een monster dat kan worden beschouwd als de voorloper van moderne mobiele telefoons: een mobiel apparaat RAT-0, 5 en een basisstation voor 6 abonnees.

Stap 3

Het jaar van het verschijnen van de eerste mobiele telefoon heet 1973, toen Motorola-medewerker Martin Cooper het Motorola DynaTAC-prototype uitvond en zijn concurrent AT&T erop noemde. De afmetingen van dit toestel waren zeer indrukwekkend: zo'n 23 centimeter lang en 12 in de breedte, en het gewicht was ruim een kilogram.

Stap 4

Het resultaat van het werk van Motorola was de release van het commerciële model DynaTAC 8000x, dat in 1984 op de markt verscheen. De belangstelling voor het nieuwe product was zeer groot: duizenden mensen wilden een telefoon voor zichzelf kopen, terwijl de prijs rond de $ 4.000 lag. Vanaf dat moment was de ontwikkeling van cellulaire communicatie niet meer te stoppen.

Stap 5

Op het grondgebied van de USSR verscheen mobiele communicatie (en de eerste mobiele operator) pas in 1991. Een apparaat van drie kilogram met een verbinding kostte $ 4.000 en de kosten van een minuut gesprek waren $ 1. Echter, meer dan 10.000 mensen kochten deze telefoons in minder dan 5 jaar.

Stap 6

De gebruikelijke mobiele communicatie van de GSM-standaard verscheen in 1992 in Duitsland. In Rusland werden pas in 1994 GSM-basisstations geïnstalleerd. De eerste communicator, dat wil zeggen een mobiele telefoon met een extra set functies, zoals toegang tot e-mail, heette Nokia Communicator en werd in 1996 op de markt gebracht.

Aanbevolen: